Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vítku a Katko, je čas jet dál!

Autor: map, evakk - 
6. června 2011
16:17

Podaří se ještě slepit řádně potrhanou vládní koalici, nebo se definitivně rozpadne? Situaci zase nejvíc vyhrotil vyjednavač Věcí veřejných Vít Bárta. Ve čtvrtek kvůli němu předčasně skončilo jednání špiček vládních stran, protože musel do divadla. A před víkendovým odjezdem na kole do jižních Čech zase ještě stačil dát premiérovi nůž na krk: Buď budeme mít ve vládě čtyři ministry, nebo je konec! Odpočívat pak i s manželkou Katkou vyrazil na kolo.

Bártova výhrůžka před plánovanou schůzkou koaličních špiček nenechala chladným místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. „Je to ultimátum a považuji to za hloupý styl,“ řekl. Ještě dál pak šel nový šéf Starostů a nezávislých, kteří s TOP 09 šli společně do voleb. „Jsou jako rozmazlené dítě, které si rozšlapalo hračku,“ prohlásil o VV Petr Gazdík. Podle něj nemohou véčkaři žádnou vstřícnost od koaličních partnerů očekávat. „Vláda se dostala na samou hranu existence,“ řekl Gazdík s tím, že by stěží mohla fungovat i menšinová vláda s podporou VV.

Bártův postoj se snažila včera zmírnit místopředsedkyně VV Karolína Peake. Označila ho za zbytečný a nešťastný a ujistila, že strana nechce klást žádná ultimáta. Spor je o tom, že véčkaři trvají na vrácení silného rezortu, o který se na jaře připravili svými skandály. Rádi by ministerstvo vnitra nebo alespoň spravedlnosti, které by vedla právě Peake. Nabízené »podřadné« posty, jako je vicepremiér pro korupci či šéf legislativní rady vlády, jim nestačí.

Už v úterý se ve Sněmovně začnou projednávat důležité reformy a není jasné, zda je VV podpoří. Jak dopadl večerní třetí pokus ODS, TOP 09 a VV domluvit se a zachránit trvání koalice? Nedohodli se...

komentator ( 7. června 2011 13:19 )

Hodnoťme fakta: VV: - Bárta rozdává "dárky" svým poslancům za loajalitu - Bárta sepsal startegii před několka lety jak získat ekonomickou moc ODS: - Ministr za ODS Drobil nabádá k ničení důkazů o korupci. Korupční ministr Drobil (místopředseda ODS) se nyní stal ideovým vůdcem ODS! - Ministr za ODS Vondra je přímo ze své funkce zodpovědný za nehospodárnost (korupci?) 0,5 mld. - Šéf poslanců ODS se paktuje s šefkou poslanců VV, jak "zničit"/rozložit VV když srovnám aféry VV a ODS, tak se mi zdá, že ODS je ta, které by měla ustupovat. Irituje mě jak se Gazdík (TOP09) stále nechává slyšet, jaké je Bárta zlo. Pokud jde o korupčního Kalouska tak je klid po pěšině! Je evidentní, že ODS a TOP 09 se nechovají k Véčkařům korektně! Zloděj křičí chyťte zloděje!

sakra ( 7. června 2011 09:42 )

"Vládu" nepotopí, vždyť jde jen o koryta o pěkné platy v parlamentu!

komentator ( 7. června 2011 09:19 )

Vždyť odéesáci jsou namočeni ve velkých korupčních skandálech? Vondra, Drobil atd! A co šejdíř Kalousek? Prý Kalousek je největší korupčník mezi politiky! Radek John je slušňák ve srovnání s profláklými pravicovými politiky! Vždyť John nia rozdíl od pravičáků nekrade! Proč by se Véčkaři měli nechat ponižovat korupčními pravicovými politiky?

belissima ( 6. června 2011 23:25 )

pořád vyhrožujou.Všechno je to jen banda,nic jinýho.Člověk se na to už radši nedívá.A John,ten člověk se mi neuvěřitelně zprotivil.Jen se musím vždycky usmát když nazval Rath Bártu FERDOU MRAVENCEM ,to se mu povedlo

marmat ( 6. června 2011 22:11 )

Vás tedy žerou voloviny- jste šťastný člověk , že z toho všeho VYCUCNETE takovou koninu... Maj to oblečení vystajlovaný a vymazlený tak, že skrz mašinu čuchám tento včerejší butikový nákup

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa