Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bárta si kupoval mladíky: Falšovali ankety za stovku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Aleš Půček, Kšim - 
25. května 2011
16:59

Zesměšňovat názorové odpůrce, ovlivňovat výsledky anket a spolupracovat s jeho soukromou agenturou ABL, takový byl plán Víta Bárty. Superguru politickosektářského uskupení s krycím názvem Věci veřejné si najímal lidi, kteří měli hlasováním v anketách manipulovat ve prospěch jeho politické strany. Za podprůměrný plat a s využitím agentury napojené na ABL.

Šuškali si o tom i vrabci na střeše. Na internetových fórech se objevovali v pravidelných časech lidé, kteří chválili politické kroky centrálního mozku lidstva Víta Bárty i jím vybraného maňáska Radka Johna. Bodejť by ne, byli placeni. Sice ne dobře, ale pro studenty každá kačka dobrá.

Superguru Bárta zuří: Guerilla nepracuje

"Od července loňského roku jsem se jako nová PR manažerka Věcí veřejných účastnila několika schůzek vedení strany. Vždy byl přítomen Vít Bárta, někdy i Radek John. I jako zkušená novinářka jsem nerozuměla jedné věci. Vít Bárta se při negativních článcích rozčiloval, že guerilla nepracuje," sdělila Blesk.cz bývalá PR manažerka strany Alena Maršálková.

O co se jedná, pochopila záhy. "V sídle strany sedělo osm mladých lidí, kteří měli jediný úkol. Ovlivňovat diskuse a ankety na internetových fórech," uvedla pro Blesk.cz Maršálková. O tom, kdo je najímá, neměla potuchy. Sama prý v projektu nijak nefigurovala.

To, jakým způsobem hledaly Véčka své placené dobrovolníky, je přitom neméně zajímavé. Nade vší pochybnost totiž prokazuje propojení fízlovské agentury ABL, která mimo jiné pod Bártovým projektem špehovala politické odpůrce strany a Bártova politického projektu s komickým názvem Věci veřejné. Aspoň, že prokázal smysl pro humor. Smysl pro černý humor.

Za kilo na hodinu zfalšujte výsledky anket

Příiznivce placené podprůměrnou stovkou na hodinu si Véčka sháněla na inzerátech přes agenturu Retail Formation. Popis přijímacího procesu popsal pro server Vasevec.cz již na konci loňského roku jeden z účastníků řízení. Agentura přitom prostřednictvím inzerce v časopise Věci veřejné hledala i strážce pro bezpečnostní agentury.  A svého času sídlila na stejné adrese, jako společnost ABL.

"Pro ABL jsme nabírali pracovníky," sdělil Blesk.cz bývalý manažer agentury. Po jeho odchodu agentura své služby rozšířila. O Věci veřejné. I když přesnější by bylo říct, že majitel fízlovské bezpečnostní služba ABL Vít Bárta se rozhodl své impérium rozšířit do oblasti veřejné sféry. K tomuto účelu založil pobočku ABL vtipně pojmenovanou Věci veřejné.

Vít Bárta ani Radek John na poslední z řady afér zatím nereagovali.

Tak hledali VV manipulátory mínění

RETAIL FORMATION s.r.o.
Pro našeho klienta hledáme vhodného kandidáta/ku na pozici:
Politolog - Monitoring médií - RETAIL FORMATION s.r.o.
Název pozice:
Politolog - Monitoring médií
Popis:
Baví Vás číst noviny, sledovat zpravodajství a pročítat weby? Pak hledáme právě Vás! Hledáme studenty, absolventy politologie se zájmem o práci v monitoringu. Vaším úkolem bude monitoring tisku a analýza monitoringu.

Náplň práce:

- monitoring médií
- analýzy
- rešerše

Požadujeme:

- znalost politotogie
- vystudovaný nebo právě studovaný obor politologie
- zájem o média
- práci s PC
- spolehlivost
- flexibilitu
- komunikativnost
- schopnost analytického myšlení a nadhledu
- odolnost vůči stresu

Nabízíme:

- práci na směnný provoz, ve všední dny, i o víkendech
- nástup možný ihned
- práci na živnostenský list
- práci v centru Prahy
- příjemné pracovní prostředí
- 100 kč/hodina

Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete prosím svůj životopis přes odpovědní formulář.
Informace o pozici:
Místo pracoviště:
Praha
Typ pracovního poměru:
Práce na plný úvazek
Délka pracovního poměru:
Na dobu určitou
Typ smluvního vztahu:
Práce na živnostenský list/IČO
Požadované vzdělání:
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Požadované jazyky:
Angličtina
Zadavatel:
Personální agentura
Pozice je vhodná pro absolventy.

karel128 ( 26. května 2011 15:23 )

krakonoši nevím,komu ty dementní cucáku tykáš a říkáš chlapečku. Já na rozdíl od tebe ty ubožáku mám již odpracováno,/ tak že by jsi mi mohl akorát tak běhat pro pivo smrade/, mám slušnej příjem a mám nějakou čest na rozdíl od tebe a toho druhého blba komentatora..!! takže bych tuto hnusnou práci ani nedělal za víc peněz než 100,-Kč..blbe. Jak tě tak pročítám,..že makáš rukama jako v "Anglii", tak toho moc nenamakáš, když pořád ležíš na compu a píšeš ty tvoje výblitky. Spíš tam /jest-li tam vůbec jsi/ jsi na sociálce socko,a už ti bude pomalu končit.. a nemůžeš se už dočkat až se u nás zase dostanou bolševici zpět k moci..že by jsi se hned vrátil , že mám pravdu,...ale bohužel pro tebe, toho se již nedočkáš..! A naposled, a již jsem to zde psal, že jsem zatím žádné straně,natož tunelářům nefandil,spíše naopak..neboť se u nás ještě žádná čestná strana nezrodila, takže to tvé přirovnání o vráně nesedí,...tomu se musím jen blbečku..!!

blamal ( 26. května 2011 10:37 )

co ty jsi zač? Ještě se nestalo, aby mne článek o svinstvech VV nepotěšil. Tvůj článek, ty rádoby redaktore, mne však nadzvedl - ne obsahem, o metodách VV vyplavou na povrch ještě další hnusárny, to je jasné - ale formou. Kdes tu paroubkovsko-dimunovskou rétoriku vzal, ty chudáku? Jsi Dimun nebo Paroubek? Možná. Jdi s tímnhle stylem a slovníkem do pryč, tohle se nedá číst, případně se nauč nejdříve psát tak, abys nedráždil lidi už prvními větami, pokud chceš někoho kritizovat. Nejlepší by ale bylo, kdybys šel hřímat z tribun na Jehovistickejch akcích, tam bys snad zapadl. Zvedá se mi z tvého "stylu" kufr a už sem nepřispívej, a redakci tohoto bulváru prosím, aby tohohle ubožáka už nevydávala, jeho výrazivo je k zblití.

karel128 ( 26. května 2011 09:55 )

To musíš ale agente-provokatére, napsat ještě hodně debilních útočných příspěvků,..když chceš mít vymyšlený průměrný plat v tomto řízeném czechostánu,....80% normálních pracující lidi mají totiž průměrný plat právě podle tebe udávaného příjmu v ABL ....10 - 15.000,-Kč jest-li to nevíš, agente. Jest-li to nevíš, tak tento fiktivní platový průměr/26.000,-/ si dělají zlodějští politici, aby mohli brát /za to ho.vno,a debilní zákony /- statisícové zkorumpované platy,...kolik lidí u nás má tento průměr...??? Přestaň konečně oblbovat lidi - blbe, nikdo soudný ti nevěří, jen chorý mozky

komentator ( 26. května 2011 09:32 )

Copak není Nečasova vláda "vládou boje proti korupci"? Socani nejsou ve vládě! Navíc socani předložili zákon o majetkovém přiznání, který by pomohl odhalit zloděje a korupčníky! Proč naivní karlíku ODS, TOP 09 a Véčkaři zablokovali přijetí tohoto zákona! prosím o odpověď!!

karel128 ( 26. května 2011 09:22 )

tak co tady bliješ za ty zlodějské strany- blbe, kvůli nimž jsi vzal dráhu do Anglie /prý podle tebe/, a které tě tady okrádali, a neměl jsi práci /byl jsi tady socka/,- já vím, ty čekáš až vyhrají volby bolševici,--a pak se vrátíš, ...že je to tak..?...blbe...,ale to se dost načekáš, zatím raději plať daně v Anglii,...jest-li tam nejspíš nejsi na sociálce...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa