Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pospíšil o Johnovi: Je to maskot ABL!

Autor: evak - 
10. dubna 2011
13:00

Přestože Radek John úderně odpovídal Václavu Moravci na České televizi s notnou dávkou jistoty, ve svých argumentech si protiřečil. O sobě řekl i o své straně řekl, že nemá s ABL nic společného kromě sponzorování. Ministr spravedlnosti to ale vidí jinak. A vlastně ani sama ABL s Johnem nesouhlasí.

Aféru odstartoval před několika dny Jaroslav Škárka (bývalý poslanec VV), když obvinil Víta Bártu z uplácení. Bárta mu měl v obálce předat 170 000 Kč. Následně se ke Škárkovi přidala i Kristýna Kočí. Někdejší šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných přišla s důkazy, že i ji se pokoušel Bárta uplatit. Tentokrát ale částkou mnohem vyšší. Jednalo se o půl milionu. Ministr spravedlnosti Pospíšil v nedělní Partii na TV Prima řekl, že Vít Bárta porušil zákon o praní špinavách peněz.

Vít Bárta podal v pátek demisi, ale na důvěryhodnosti to straně nepřidalo. Koalice okamžitě začala vést jednání. Premiér Petr Nečas požaduje i odchod Radka Johna (VV, ministr vnitra) a Josefa Dobeše (VV, ministr školství). To nynější šéfka poslaneckého klubu VV Karolína zamítla. Své ministry obětují, pokud z vlády odejde i Miroslav Kalousek (TOP 09, ministr financí), Ivan Fuksa (ODS, ministr zemědělství) a Alexandr Vondra (ODS, ministr obrany). Nečas tedy nebude čekat na jejich dobrovolný odchod a prezidentu v pondělí donese jejich odvolání.

V neděli se zúčastnili Otázek Václava Moravce ministr vnitra Radek John (VV), předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Premiér Petr Nečas pozvání nepřijal. "Pokud budou odvoláni jen ministři z VV, nepodpoříme pak vládu ve sněmovně," řekl Radek John.

"Bylo by správné, kdyby vláda po rekonstrukci požádala sněmovnu o vyjádření důvěry. Bude se vlastně jednat o úplně nový projekt, než který dostal důvěru minule," podotkl Sobotka.

John si s ABL protiřečí

John nesouhlasí s tím, že by VV měly cokoliv společného kromě toho, že je firma sponzoruje. Pospíšil ale o něm nedávno řekl: "Radek John je maskot ABL." To považuje John za novinářský termín. A od ABL se snaží distancovat.

"Věci veřejné s ABL nemají nic společného kromě toho, že jsou firmou otevřeně sponzorovány. Dala straně několik milionů." řekl John. Osmého dubna přitom firma ABL na svém webu přinesla zcela jinou informaci. "Společnost ABL, a.s. nebyla a není sponzorem Věcí veřejných a nesponzoruje ani žádné jiné politické strany," uvedla v tiskovém prohlášení.

2761946 ( 20. dubna 2011 18:52 )

Koryta,koryta jsou přednější. *** si nikdy neublíží.

sohuld ( 19. dubna 2011 22:37 )

A ty jsi to do čeho ten gynekolog strká ruce

wasube ( 14. dubna 2011 11:06 )

Nevidim jediny duvod,proc odvolat Bartu a neodvolat Vondru - Barta cestne okamzite podal demisi - Vondra se tam drzi jak stenice.

wasube ( 14. dubna 2011 10:43 )

Naprosta pravda...co plzenska prava - plno reci a kdyz se dostal take ke korytu,tak uz nic...vysumi to...zase jako vsechno v tehle republice. Pospisil neni pro nas take zadny prinos.Barta a John zacali rozkryvat pravdu o nasich politicich - nehlidat je ABL uz tu davno nejsou - jsou pro nase politiky moc nebezpecni,moc vedi o jejich kseftech a pokud Barta by dokazal zastavit nase zadluzovani - fandim mu - Necas je k nicemu,je to jeste horsi nez to bylo,neleci priciny jen nas hazi do dalsich maleru.

gogo ( 13. dubna 2011 21:47 )

ale vím bezpečně jakým trapným maskotem je Pospíšil a s ním spojený stav práva v českých zemích...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa