Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Oulický už bourá: Kmotře, co ty hlavní černoty

Autor: Ondřej Čermák, apk - 
23. února 2011
19:58

Hřebínek konečně spadl kmotru ODS, milionáři a vlivnému podnikateli Patriku Oulickému (41). Nechal totiž konečně zbourat zastřešený vjezd ke svému panskému sídlu v Moravanech na Ústecku. Došlo tak na první z řady jeho černých staveb, které si bez povolení vybudoval v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Kdy dojde i na další jeho »černoty «, zatím ale není jasné. Úřady si dávají načas. Blesk.cz bude ale i nadále počínání Oulického i úřadů bedlivě sledovat.

Zdi obložené břidlicí, posuvná vrata na dálkové ovládání a nezbytná bezpečnostní kamera na stříšce. To byl luxusní zastřešený vjezd ke stejně luxusnímu sídlu Patrika Oulického. Místo něj tu bude za pár dní jen obyčejný plot.

Ty hlavní "černoty" stále stojí

Oulický tak začal doplácet na svou aroganci k zákonům, zastřešený vjezd si totiž nechal postavit načerno a ústecký magistrát mu ho nařídil zbourat. „Slíbil jsem, že budu rozhodnutí respektovat, tak to plním,“ nechal se slyšet.

Jenže ty hlavní načerno postavené stavby, jako třeba bazén, tenisový kurt nebo mohutné opěrné zdi, na demolici stále čekají. Úřady je řeší už bezmála tři roky a výsledek je stále v nedohlednu.

Liknavost úředníků bez hranic

„Správní řízení pokračuje. Shromažďujeme materiály a podklady nezbytné k rozhodnutí,“ řekla mluvčí ústeckého magistrátu Ivana Solničková.

Do očí bijící liknavost úředníků a jejich záhadnou shovívavost k mocnému podnikateli už několikrát mimo jiné kritizoval úřad ombudsmana, za strhnutí staveb se dokonce přimlouval i premiér Nečas. Nic z toho ale zatím nepomohlo.

josef.cyrany ( 24. února 2011 06:28 )

mělo to přijít jako reakce na příspěvek cocococo

josef.cyrany ( 24. února 2011 06:27 )

I když jako české, věčně sebemrskačské téma asi zaujme. Někdy se prostě při své úvaze úředník bez toho "práskáni" , po úřednicku, svědectví do protokolu neobejde. Souhlasím však , že dnes ,kdy je mnoho kontrolních orgánů začleněno do samospráv , živnostenský, životní, stavební atd. raděj kontrolní pracovník drží zpět , aby nenarazil.

cocococo ( 24. února 2011 02:52 )

V Cechach bez udavacu a konfidentu zadnej statni urednik nezvedne prd-del ze zidle aby pesmo odkracel do terenu a fyzicky zjistil o co jde.Vzdyt je to krasa ,dodrzovat tradice.I v tom udavacstvi.Do kanclu mu udavac dotahne sdeleni o tom co vi.Ma fotky, zapisy o datech pohybu na stavbach a vse okolo ,kdy,kde ,kdo ,s kym ,proc , za kolik a kam.To se to pracuje s takovou tradici v Cechach.Nacisti zalozili v protektoratu nadhernou tradici Cechu v udavani.Taky zavedli obcansky prukazy,a taky pres den naridili,ze se bude jezdit po silnici v pravo.Dneska by to tem urednikum trvalo minimalne 20 let.Ale udavacstvi jede velmi dobre.K vysvetleni : Oulickyho nemusim .

smrk ( 23. února 2011 21:47 )

Já si postavil na chaqlupě dřevěnou kůlnu na oznámení, je pravda, že jsem ji měl na délku o 1.5 m delší - soused mě udal a musel jsem celou kůlnu zbourat a dostal jsem pokutu 3000,-Kč a takovejhle hajzl si z úředníků dělá p.r.d.e.l. a má je na háku.

guestblesk ( 23. února 2011 21:35 )

Proč tu stavbu nenechají - prodají v dražbě a utržené peníze ať darují dětským domovům nebo nadacím. Mohli by zaplácnout státní dluh, ale taková špetka by nebyla ani poznat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa