Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Neuvěřitelné: Kmotr Oulický platit pokutu nemusí

Autor: Ondřej Čermák, apk - 
10. února 2011
05:00

Pokuta až jeden milion hrozila kmotru ODS Patriku Oulickému (41) za jeho načerno postavené stavby v chráněné krajinné oblasti České středohoří. Kontroverzní milionář ale může k údivu a zlosti všech slušných lidí zůstat v klidu, nic platit nebude. Úředníci jsou na něj zatím krátcí, k zahájení řízení o pokutě potřebují důkazy, které ale nemají. Blesk.cz proto udělá vše, aby jim je obstaral, a spravedlnosti tak bylo učiněno zadost.

Mohutné opěrné zdi, tenisový kurt nebo bazén. To jsou některé z černých staveb u luxusního sídla všemocného podnikatele Patrika Oulického. Za jejich užívání mu v krajním případě hrozila až milionová pokuta od stavebního úřadu v Trmicích. Kmotr ODS ale do své nadité peněženky sahat nebude!

Sankce neexistuje

Pomáhá mu špatný stavební zákon a hlavně to, že proti němu úředníci zatím nemají důkazy. Oulický ke stavbě opěrných zdí potřeboval stavební povolení, bazén nebo tenisový kurt si mohl vystavět pouze na základě takzvaného ohlášení. Neudělal ani jedno, a přesto na něj úřady nemohou.

„Požádali jsme o vyjádření krajský úřad, který vše konzultoval s ministerstvem pro místní rozvoj. Podle jejich stanoviska správní řízení o pokutě zahájit nemůžeme,“ řekl Blesku vedoucí stavebního úřadu v Trmicích Martin Sommer. Z rozboru prý vyplývá, že za užívání stavby, ke které je zapotřebí stavební povolení, neexistuje ve stavebním zákoně žádná sankce.

Blesk.cz si to pohlídá

„To se týká opěrných zdí. U bazénu a tenisového kurtu bychom pokutu udělit mohli, ovšem opět potřebujeme důkazy o jejich užívání. Nejsme detektivové, nemůžeme čekat někde za plotem s foťákem a čekat, až si pan Oulický půjde zaplavat. Je to všechno na hlavu postavené,“ přiznal Sommer.

Blesk.cz proto hodlá trmickému úřadu pomoci. S nástupem jara a léta bude kmotrovo luxusní sídlo pravidelně kontrolovat. Sám Oulický včera jako vždy zachovával bobříka mlčení, Blesk.cz mu ale vzkazuje: Kmotře, boj se, až se budeš rochnit ve svém načerno postaveném bazénu!


jindraa ( 7. listopadu 2011 11:08 )

Koukám, že na Blesku se maže, jako o závod . Že by censura ? Ve "svobodném" plátku ? No co si to někteří lidi dovolují , mít jiné názory, než ti utlačovaní "obyčejní lidé" , kteří volají po podřezání, zastřelení apod.

jindraa ( 7. listopadu 2011 11:02 )

úspěšný a bohatý člověk, což pro mnohé znamená zločinec

muchojka ( 11. února 2011 08:49 )

muchojka ( 11. února 2011 08:47 )

JEDINEHO,CEHO SE BOJIM,JSOU LIDI ZVIRAT NIKDY,MAM JICH TAKY DOST DOMA...A NEVIM,CEMU RIKAS DRAVA,DRAVEJ SES MOZNA TY A TO S TIM RASIZMEM JE TVOJE VEC,AKORAT JOHN LE..TO REKL LIP-NEJSEM RASISTA,ALE NEMAM RAD CER..APROP-KDE TO ZIJES?

cocococo ( 11. února 2011 08:30 )

To muchojka.Skoro jsi se trefila.Ghana to neni ale ty by jsi se tam bala.Mam na pozemku dokonce i drava africka zvirata,a patri mne.Ale neni to Africa.Mas smulu ,jsem rasista a ne-g-ry nesnasim stejne jako araby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa