Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fischer jde na dračku, sex Kovářové se nechytil

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, mivrk - 
31. prosince 2010
16:52

Šlo mu to jako statistikovi, oblíbený byl jako premiér, teď dělá evropského bankéře… Bývalý předseda vlády Jan Fischer (59) by ale solidně obstál i jako spisovatel. Se svou knihou Ano, pane premiére aneb Rozhašená země suverénně vévodí žebříčku prodejnosti knih politiků. Naproti tomu nová kniha exministryně a sexuální dračice Daniely Kovářové (46) se žádným trhákem nestala.

Psát knihy a paměti je teď mezi politiky módou. Spousta z nich svou knihu vydala těsně před Vánocemi, aby čtenáře nalákali ke koupi svého dílka jako dárku pod stromeček.

Topolánek alias Hugo, Paroubek alias Boss

Celkový počet prodaných titulů bohužel nelze zjistit, Svaz českých knihkupců a nakladatelů ho neposkytuje. Zveřejňuje jen žebříček celkově nejúspěšnějších knih. V nich ale knihy politiků nefigurují. „Obecně se moc neprodávají, i když třeba zrovna knihy pana expremiéra Fischera se v našich prodejnách prodalo celkem 1485 kusů. To je hodně slušné číslo,“ řekl Zdeněk Fekar z knihkupectví Kanzelsberger, které má 10% podíl na trhu. V předvánočním týdnu se dokonce dostal mezi dvacet nejprodávanějších knih!

Fischer v knize nastínil zákulisí svého udržovacího premiérování i vlastní soukromí. Prozradil třeba, jak šéfům dvou nejsilnějších politických stran Mirku Topolánkovi (ODS) a Jiřímu Paroubkovi (ČSSD) přezdíval Hugo a Boss.

Kovářová chystá další knihy

Solidně si na pultech knihkupectví vedou i Zápisky z cest prezidenta Václava Klause, kterých se u Kanzelsbergerů prodalo 646 kusů. Nejméně na dračku tu pak jde kniha exministryně Daniely Kovářové. A to navzdory tomu, že se exministryně nebála rozepsat o sexu ve své kanceláři nebo blízkém vztahu s bodyguardy. „Se 114 kusy to v našem měřítku odpovídá průměrné knížce, ale mimo sezonu. Před Vánoci se totiž knihy prodávají nejvíce,“ doplnil Fekar.

Podle něj má Kovářová nevýhodu, že přece jen není tak známá jako její exšéf Fischer. Na rozdíl od něj už ale chystá další knihu. „V březnu vyjde sbírka povídek Nebe, peklo, ráj a v květnu Justiční povídky z prostředí soudu,“ prozradila Kovářová.

abvydavatelstvi ( 1. ledna 2011 13:36 )

a u ní bych obzvlášť věřila, že s útěkem vězňů měla něco společného. Když se takové monstra, jako je Kovářová dostanou k moci, tak určitě chce z toho co nejvíc pro sebe vytřískat jakýmkoliv způsobem. Na Komunisty se ve velkém nadávalo, ale alespoň lidé neviděli co vyváváděli ve funkcích, protože se o tom nesmělo mluvit a všichni měli práci a sociální jistotu. Teď si z nás politici dělají srandu a zkouší trpělivost národa.

defakto ( 1. ledna 2011 11:46 )

horší je , že coby ministrině nechala utéct ( pustila je na dovolenou ) dva vězně , kteří ukradli 70 000 000,- Kč a které se nikdy nenašli ! Policie je marně hledá , asi jsou někde v cizině. To nikoho z kompetentních nenapadlo , že se Kovářová s nimi spolčila a spolu se o peníze podělili ?!! Nechce se mi věřit , že by byla tak hloupá a naivní , a pustila na dovolenou zloděje , kreří mají někde schovaný balík peněz !!!

evita2 ( 1. ledna 2011 10:57 )

To samé mě napadlo taky. Kdyby mě šéf nachytal, jak souložím v práci, tak mě vyrazí. Že ve své dobře placené funkci myslela na práci jen okrajově, by raději přiznávat neměla. Nemám ráda klišé o hloupých blondýnách, ale tady to platí

evita2 ( 1. ledna 2011 10:52 )

mě nezajímá a myslím, že to tak bude i u ostatních, proto knihu nekupují. Proč by nás to taky mělo zajímat, že...Mě osobně teda neinteresuje, jak to dělá moje obstarožní sousedka z prvního patra, nebo nějaká téměř padesátiletá paní a možná to ani vědět nechci. Co jsem tak zachytila v médiích, tak tam popisuje snad i nějaké aktivity na gauči v práci, což mě spíš vytáčí. Že politici nepracují tak jak mají, to ví každý, nemusí to ale demonstrovat ještě tímto způsobem.

abvydavatelstvi ( 1. ledna 2011 10:48 )

Politici si z lidí dělají legraci. V politice nejsou důležité tituly a školy, ale charakter a zodpovědnost jednotlivých politiků. Zajímalo by mě, jak Kovářové mohlo projít napsání její stupidní knihy - za co dostávala tak vysoký plat - za soulož. Mám pocit, že si spletla profesi a byla by užitečnější v některém z bordelu nebo privátu. Pokud ji zvolili do zodpovědné funkce, tak by tu funkci měla i zodpovědně vykonávat a ne roztahovat nohy každému, kdo o ni projevil zájem. Z lidí se vytrácí sebeúcta a hrdost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa