Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dárky pro politiky: Co měli dostat k Vánocům podle vás?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý, Lukáš Gibiec, Kjaj - 
27. prosince 2010
11:52

Trendem letošních Vánoc, alespoň mezi ministry, byly knihy. „Každý rok dostávám hromadu knížek,“ pochlubil se například ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. I Petr Nečas měl letos největší radost právě z knih, kterých dostal několik. Blesk se čtenáři má ale úplně jiný názor na to, co politici měli dostat pod stromeček. Z některých dárků od čtenářů by ale ministři moc velkou radost neměli.

Premiér Petr Nečas (46)

698328:gallery:true:true

Blesk navrhuje: Léky na paměť. Pod stromečkem u Nečasů určitě neměly chybět volně prodejné pilulky s výtažkem lecitinu nebo gingko bilobou. Zlepšují totiž paměť. Když je bude premiér poctivě brát, snad si vzpomene na své předvolební řeči o boji s korupcí. A až mu zase někdo ponese na stříbrném tácu důkazy o uplácení ve státním úřadě, jako to udělal šéf fondu životního prostředí Libor Michálek, snad ho už neodbude.

Čtenáři navrhují: Pořádně velké koště, aby mohl vymést podvodníky z vlády a Parlamentu.

Ministr vnitra Radek John (56)

698326:gallery:true:true

Blesk navrhuje: Zrcadlo. Někdejšímu televiznímu moderátorovi měl Ježíšek nadělit hezké zrcadlo. Pokud se před něj John postaví a začne svá ministerská moudra přednášet se stejně naléhavou dikcí, jako to dělával ve svém pořadu Na vlastní oči, uvidí alespoň jednoho člověka, který mu ještě věří. (Ne, pane ministře, přikyvování vašich podřízených na ministerstvu se nepočítá, ti jsou za to placeni.)

Čtenáři navrhují: Policejní uniformu, aby mohl pomáhat a chránit, až bude nedostatek policistů.

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (73)

698330:gallery:true:true

Blesk navrhuje: Cokoliv, co by ho přimělo k odchodu z politiky. Jako jediného z ministrů (a nejen těch současných) je ho pro ni totiž škoda. Mnohem lépe než mezi partou stranických šíbrů by se vyjímal třeba na honu, na plese nebo na setkání evropské šlechty. Dávat mu ale drahé lovecké potřeby nebo obleky do společnosti nemá smysl – má tolik peněz, že si koupí, co chce. Tak snad jen popřát hodně zdraví.

Čtenáři navrhují: Pověstné kožené kanape od ministra Pospíšila. Aby neusínal během tiskovek.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (35)

698329:gallery:true:true

Blesk navrhuje: Pohovku. Jednoznačně novou koženou pohovku do jeho ministerské pracovny! Tu starou totiž znesvětila Pospíšilova předchůdkyně ve funkci Daniela Kovářová, když ve své knize popsala, jak si na ní dopřávala sexuální radovánky. Chudák ministr prý už musel několika návštěvám vysvětlovat, že se nemusí erárního otomanu štítit. Pro citlivého Pospíšila to musela být jistě prekérní situace.

Čtenáři navrhují: Knihu Kmotr o mafiánské rodině Corleonových, aby se dorozuměl s justiční mafií a věděl, jak na ni.

Ministr financí Miroslav Kalousek (50)

698327:gallery:true:true

Blesk navrhuje: Nové orgány. Konkrétně játra a ledviny. Proč? Nejlépe by vám to vysvětlil lékař. Třeba David Rath. Pokud se mu o tom ovšem bude chtít mluvit – už teď mu hrozí trest za to, že ve Sněmovně obvinil Kalouska z opilosti. (Blesk je rád, že v jejich sporu nemusí být soudcem. Byl Kalousek ve Sněmovně opakovaně opilý? Je Rath arogantní žvanil? Vybrat jen jednu z těchto možností je nad lidské síly.)

Čtenáři navrhují: Nové boty, u starých prošoupal podrážky, jak přebíhal z jedné politické strany do druhé.

anelam ( 28. prosince 2010 10:24 )

Bych dala PADÁKA-před tím klackem na záda!!!Obušku z pytle ven,po palici každý den-a ne že DO HLAVY NE!!!!

smrk ( 27. prosince 2010 22:02 )

Občas se podívej na hodiny a vždy si říkej - budu slušný, nikdy nevím kdy dostanu přes držku - jasný ty šmejde modrej ?????

smrk ( 27. prosince 2010 21:56 )

Hele, měřil jsi se teploměrem - jestli nejseš teplej

max898 ( 27. prosince 2010 19:38 )

Kdo je podle tebe socan , definuj mi to , myslíš jako volič ČSSD nebo ten co bere od státu podporu nebo nějaké dávky? Protože pokud jde o to druhé ,ti bohatí od státu berou mnohem víc , proto sou taky bohatí.

max898 ( 27. prosince 2010 19:35 )

Ty musíš být ale ch.j

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa