Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Korupce: Svědectví o praktikách mocných z ODS

Autor: ap, Kjos - 
18. prosince 2010
15:31

SOBOTA 18. 12. - O zklamání z Petra Nečase, setkání s Radkem Johnem i o dalších podezřelých aktivitách korupčního ministra Pavla Drobila promluvil na ONLINE chatu Blesk.cz, snad jediný (zatím) kladný hrdina korupční aféry Libor Michálek. Muž, který už před dvěma měsíci upozornil premiéra Petra Nečase na korupční praktiky ministra životního prostředí a kterého pan Čistý za odměnu hodil přes palubu.

Dva dny poté, co média díky jeho svědectví odhalila obří korupci na ministerstvu životního prostředí, nemohl spát. A velký díl viny na tom nese i premiér Petr Nečas.
Pan Čistý, který se před volbami chlubil svým odhodlání zamést s korupcí, se totiž místo do svého odhaleného stranického kolegy začal navážet do něho, do muže který korupci odhalil. Michálek dnes o tom promluvil na ONLINE chatu Blesk.cz.

Nečase jsem si vážil, nenapadlo by mě to

Libor Michálek při chatu potvrdil, že se doopravdy snažil na korupční praktiky upozornit premiéra Petra Nečase. Jeho chování ho však zklamalo. "Petru Nečasovi jsem věřil. Po mém upozornění měl jednat," vyjádřil se Michálek.
"BIS mohla na základě návrhu vlády shromažďovat informace o činnostech, které mohou ohrozit ekonomické zájmy státu," kroutil hlavou nad Nečasovou nečinností.

Mám ten email, uznej chybu Nečasi

Uráží ho i některá Nečasova tvrzení, která jsou podle něho nepravdivá. Například, že neuskutečněné setkání s ním si chtěl skrytě nahrávat. "Vážil jsem si ho a nenapadlo by mě to," zakončil.

Od premiéra by očekával omluvu. "Pokud je chlap, předpokládám, že chybu uzná," odpověděl Michálek na další dotaz a nezapomněl uvést, že emaily, které premiérovi zaslal, má pro případ soudních sporů schované.

Podivné praktiky Langera a Drobila

Potvrdil také, že mu náměstek ministra životního prostředí skutečně předal informace o mimorozpočtovém financování ODS ze Státních fondů! Tuto nelegální činnost podle Michálka řídí Ivan Langer.

A vyjádřil se i k bývalému působení Pavla Drobila ve státním podniku Lesy ČR. "Osobně by mě zajímalo, kolik stála reklama Lesů v ČR, která informovala občany o tak zásadních informacích, jako že v lese rostou maliny," pozastavil se Michálek nad nákladnou reklamní kampaní Lesů ČR.

Johna jsem o podezření informoval

Část chatujících se pana Michálka ptala, zda se kromě snahy o informování Petra Nečase skutečně sešel i s ministrem vnitra Radkem Johnem. "Obecně jsem se ho na schůzce ptal, jak lze zajišťovat důkazy v prostředí, v němž jsou zapnuty rušičky," odpověděl na dotaz čtenáře.

Po skončení chatu pak potvrdil redaktorům Blesk.cz, že v době schůzky s Radkem Johnem ještě žádnými přímými důkazy v podobě nahrávek nedisponoval.

Protože nejlepší techniku má BIS, žádal o schůzku posléze premiéra Nečase. Jak již víme, nepochodil. Obrátil se tedy na novináře Janka Kroupu. Informaci, že potřebnou techniku Kroupa opravdu má, mu předal ještě před Nečasovým odmítnutím právě Radek John.

Nebojím se o budoucnost

Spousta čtenářů se také ptala na to, zda Libor Michálek nemá strach z odvety mocných a co hodlá dělat. Michálek se podle svých slov nebojí a lidé, kteří by mohli o pomstě uvažovat, prý vědí proč.

Navíc věří, že se dokáže prosadit i pracovně. "Lidé, kteří budou chtít dělat nekalé praktiky, mě asi nezaměstnají, znám ale i několik poctivých. Těch si nesmírně vážím a věřím, že to co dělám, jim dodá odvahu a naději."

 

 

 

torro ( 26. prosince 2010 10:38 )

banda gauneru ruzova nebo modra jakto ze ten d.a.c.a.n ...cas okamzite nejde do dza a na hrade ta pomada nam bude tvrdit ze se nic nestalo KANDELABR nic jineho TSCHECHISSAULUDRU ada mel pravdu takovy spinavy s.v.i.n.e hned tak nikde nani videt

geros ( 23. prosince 2010 17:05 )

Chudý lidi utahují opasky, a páni ve vládě kradou. Neúměrná rovnice jež ODS nese balíky. MČČ (Malý Český Člověk) říká pouze jednu větu. VYPADNĚTE ! A těm, co volili tuto zkorumpovanou vládu, těm my, obyčejní lidé děkujem. Pane předsedo, jste vážně machr, s panem Johnem jste asi ta nejlepší dvojka. Kradete a přitom na Vás nikdo nemůže. Takže budete krást asi až do konce volebního období. Až půjdete do háje, tak si dáte ještě další prachy jako odstupné. To jste fakt myslivny. Máte práci na dobu určitou, tak jako poslanci, a pak si dáte odchodné. To je výmaz. To jsme jediní ve světě, kdo tuhle zlodějinu má zavedenou. Ptejte se obyčejných lidí kolik berou, a kolik dostanou, když je z práce vyhodí. Děkujeme, odejděte.

jakub-moravec ( 23. prosince 2010 08:22 )

siroky11 Omlouvám se, tam jsem se spletl v adrese ale hned v další zprávě jsem to opravil a to jste asi nečetl. Tedy správná adresa je: www.navodjaksezbavit.mypage.cz Děkuji za zájem v této věci. jakub-moravec@seznam.cz

siroky11 ( 22. prosince 2010 13:54 )

šel bych v prvních řadách!!!

siroky11 ( 22. prosince 2010 13:52 )

proč mi ten odkaz nejde otevřít???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa