Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Zelené dál povede Liška. Ale kam?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
13. listopadu 2010
18:11

Stranu zelených povede i nadále její dosavadní předseda Ondřej Liška. V tajné volbě na sjezdu strany dnes (v sobotu) získal 125 hlasů z 209. Otázkou je, kam strana pod jeho velením bude směřovat.

Liška byl jasným favoritem volby, jeho protikandidáti výraznou podporu nezískali. Předsednictvo strany se rozhodlo rezignovat po květnovém debaklu ve sněmovních volbách. Na sjezdu sice zazněla i kritika dosavadního vedení strany a bilancování politického pádu zelených. Většina delegátů ale nakonec potvrdila Liškovi mandát vést stranu dál.

Obměna nicméně čeká nejužší vedení strany. Žádný ze stávajících místopředsedů svou funkci nebude obhajovat. Do nejužšího vedení se zřejmě dostanou i někteří Liškovi oponenti a jeho tým nebude zcela podle jeho představ.

Liška nebyl jediným uchazečem o nejvyšší stranickou funkci, byl ale jasným favoritem volby. Už během dne na sjezdu opakovaně zaznělo, že ostatní kandidáti nemají šanci a chtějí svou kandidaturou spíše poukázat na Liškovy chyby a prezentovat jiný pohled na směřování strany.

"Z těch lidí ucházejících se o post předsedy jsem získal 60 procent hlasů, těch zbylých 40 šlo ostatním kandidátům. Já to považuji za dosti silný mandát v době, kdy zelení mají za sebou složité a těžké období, za které já samozřejmě cítím odpovědnost," řekl Liška.

susanah ( 17. listopadu 2010 16:51 )

I když Liška není hloupý, je nastrčený Bursíkem a toho už se strana nezbaví, dokud se od Bursíkovců zcela neodpoutají. Chce to úplně nové lidi. Tohle je přehrabování starého hnoje, které směřuje hodně do prava.

sakra ( 14. listopadu 2010 17:55 )

...do zadnice.

husqarnowicz ( 14. listopadu 2010 12:35 )

Ať si je dovede třeba do p.r.d.e.l.e! A to i s tím trotlem Bursíkem a jeho squaw Biomasou von Au-Au a dalšími ekoteroristy. Celá tahle banda dokázala zdiskreditovat jinak dobré ideje na spoustu let.

komentator ( 14. listopadu 2010 10:35 )

Věrný fámulus Bursíka se zasloužil o drtivé porážky Zelených ve volbách. Místo toho, aby chodil kanály, tak tento vyžírka furt ještě opruzuje. Na čele s Liškou, který spolu s Bursíkem lezl ODS do z...u , Zelení budou pouze paběrkovat ...

gogo ( 14. listopadu 2010 08:02 )

zavraždili stranu zelených na mnoho let. Zvláště, když v čele této straničky zůstává jeho kamarád.... Této partě se nedá věřit ani náhodou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa