Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Do čela Zelených byl zvolen Liška

Ondřej Liška se stal předsedou Strany zelených
Ondřej Liška se stal předsedou Strany zelených  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
5. prosince 2009
12:56

Novým předsedou Strany zelených zvolil brněnský sjezd podle očekávání Ondřeje Lišku, získal 170 hlasů z 252 platných. Jeho protikandidát Matěj Stropnický dostal 60 hlasů.

Posledního z trojice Jana Linharta volilo šest delegátů. Liška svůj zisk označil za silný mandát, a to i pro svůj program, který přednesl v kandidátském projevu.

"Čeká nás moc práce," řekl Liška. Lidem, kteří volili Stropnického, nebo odevzdali prázdné hlasy, nabídl "levou i pravou ruku". "Je nutné táhnout za jeden provaz," dodal nový šéf zelených.

Stropnický poděkoval svým voličům za odvahu a současně popřál Liškovi, aby pokračoval v reformním úsilí, které na sjezdu ohlásil. Věnoval mu také knihu o školství, která ho má přesvědčit, aby nepodporoval současný návrh reformy vysokých škol.

Do funkce prvního místopředsedy kandidují František Pelc, kterého by vedle sebe viděl Liška nejraději, pražský radní Petr Štěpánek a sympatizant vnitrostranické opozice Milan Přívratský.

smrk ( 6. prosince 2009 09:17 )

ještě TOP-09 a bude klídek !!!

smrk ( 6. prosince 2009 09:17 )

smrk ( 6. prosince 2009 09:15 )

Dobrá volba - mladej,drzej,arogantní - to bude vést SZ ? Tak mám dojem jak už někdo dole psal, že tahle strana se zařízla na hodně dlouho. Poďobanej Bursa a Kvak,Kvak to jsou opravdu lídři stran - chraň nás pán bůh horšího a to nejsem pobožnej !!!!!!

gogo ( 6. prosince 2009 08:38 )

Zabil ji diktátor Bursík se svojí milenkou a svým bezprecedentním bezohledným, absolutistickým chováním. A jestli Liška se dostal do čela této strany jako jeho kamarád, jako ten, kdo má "důvěru" Bursíka, tak takový člověk neměl nikdy po volbách stanout v čele této strany. Protože takto je to stále Bursík a spol. kdo tuto stranu ovládají. Zatím o SZ nelze opřít ani rezavé kolo… Bohužel ..

komarius ( 5. prosince 2009 15:41 )

Svatá prostoto!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa