Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podpis jaderné smlouvy mezi USA a Ruskem v Praze!

Obama a Medveděv se sejdou v Praze
Obama a Medveděv se sejdou v Praze  (Autor: ČTK)
Autor: val, INT - 
24. března 2010
18:33

Američané chtějí podepsat s Ruskem dohodu START o jaderném odzbrojení v Praze. Požádali o to oficiálně českou stranu. Praha s návrhem souhlasí! Schůzka Obamy a Medveděva se uskuteční 8. dubna.

Loni začátkem dubna prezident USA Barack Obama přednesl v Praze svůj projev o nutnosti jaderného odzbrojení. Neuplynul ani rok a jeho plán začíná nabírat reálné obrysy. A k dohodě dojde v Praze.

Smlouva START má nahradit dohodu o omezení stavu strategických zbraní (START 1) z roku 1991, jejíž platnost vypršela v prosinci loňského roku.

Ruský prezident Dmitrij Medveděv a šéf Bílého domu Barack Obama se už loni v létě předběžně dohodli, že sníží počet jaderných hlavic na nosičích na 1 500 až 1 675 kusů na každé straně a počet nosičů na 500 až 1 100. Podpis se ale odkládal, částečně i kvůli sporům o raketovou obranu Američanů.

V současné době jsou Spojené státy a Rusko už jen krůček od uzavření dohody. Zbývá dořešit technické detaily podpisu, oznámila v pátek americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová krátce po jednání v Moskvě.

gogo ( 30. března 2010 16:47 )

Pozor příteli ... Afghanistan prý osvobozujeme. Dokud tam bude kámen na kameni ...

gogo ( 30. března 2010 16:46 )

alespoň na zničení deseti zeměkoulí, se u nás slavnostně dohodnou, že si ponechají zbraní jen na zničení sedmi zeměkoulí.... Aneb : mají nové a mnohem účinnější zbraně a ty zastaralé je potřeba dát do šrotu s patřičnou parádou. A tomuto divadlu bude asistovat Praha. Doufám, že tady nikoho nezastřelí, abychom nebyli ještě slavnější ...

kane ( 25. března 2010 07:09 )

Tak to je zase akce,podpis americko-ruský smlouvy v Praze.A nás to bude stát X miliónů.To nechápu,máme státní dluh jak Brno a pořádáme takovýhle šaškárny.Podepište si to doma a za svoje.

djaba ( 24. března 2010 20:52 )

Pořád lepší , když k nám jezdí Obama , Medvěděv nebo Charles a jiné osobnosti , než když nás otravoval Brežněv , žebral Castro nebo se tu pelešil Páhlaví či bratři z Mozambiku. Navíc historie spíše zaznamená Obamy a Medvěděvy , ty ostatní mentály tak nějak vynechá .

momo01 ( 24. března 2010 20:16 )

Reklamu pro Prahu lze udelat za mnohem min, nez co bude stat saskarna Americanu a Rusu. Treba tim, ze taxikari nebudou okradat cizince. Cistymi toaletami, nebo odpadkovymi kosi. Policii, ktera se za nase prachy nehoni 50-kou pesi zonou, aby ztrestala houslistu hrajiciho bez licence magistratu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa