Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hájek: Klaus může chtít vystoupit z EU

 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
4. listopadu 2009
21:52

Jedním z cílů prezidenta Václava Klause může být vystoupení ČR z Evropské unie. V rozhovoru to řekl Klausův poradce Petr Hájek.

V rozhovoru pro televizi Prima řekl zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek, že Klaus by tak mohl chtít opětovně získat ztracenou suverenitu státu.

"Pan prezident je rozhodně jedním z hráčů v naší realitě a myslím si, že jedním z jeho možných cílů je i tento krajní cíl. Tak jsem si přeložil jeho včerejší (úterní) vyjádření," uvedl Klausův spolupracovník Hájek. Na otázku moderátorky však popřel, že by se mu s takovým úmyslem prezident svěřil.

Klaus v úterý prohlásil, že s platností lisabonské smlouvy Česko přestane být suverénním státem. Ztráta suverenity pak podle prezidenta legitimizuje snahy té části veřejnosti, jíž není národní a státní existence lhostejná a která se s tímto výsledkem nechce smiřovat. Vyjádřil se tak, když po úterním verdiktu Ústavního soudu o souladu dokumentu s ústavou oznamoval, že smlouvu ratifikoval.

Česko ratifikovalo lisabonskou smlouvu upravující fungování rozšířené Evropské unie jako poslední členský stát.

Hájek ve středu řekl, že Klausovi doporučil, aby smlouvu podepsal. "Mezi prezidentovými poradci v tomto směru zavládla shoda," řekl.

pp10 ( 8. listopadu 2009 13:36 )

Ne, jen to, ale to ze je Baskitsko soucástí Sapnelska není tak idilycké, tak se tím tak neohánejte........ a co provádí Vase politická elita, to je Vás problém vsech volicu, máte, to co si svobodne volíte......

evolucius ( 5. listopadu 2009 19:08 )

...tak souhlasím s nevstoupením do EU...ale protože jsme zaprdění,neschopní,hašteřiví,zbabělí,nesnášenliví,závistiví,malí a komunisty zkažení čížci...musíme k zápaďákům alespoň na dostřel...jinak tady bude Rus,a politika Ukrajiny,Běloruska...hranice,izolace,malost a blbost...A na to já vám peču...Bendové,Topolánci,Paroubci,Krausové,Čermáci,Řebíčci,Sobotkové,Rathové,Grossové,Gr ebeníčci,falešní právníci a úplatní soudci...Neumíme si vládnout!!!Ani se bránit...Armáda a policie,tak leda proti vlastním lidem...pardon

i.p. ( 5. listopadu 2009 13:55 )

..lepší...

stastnyjim ( 5. listopadu 2009 13:54 )

Jasně, s vašim konzistentním názorem opravdu nemá smysl diskutovat.

i626 ( 5. listopadu 2009 13:47 )

Ty seš ale brepta, viď?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa