Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řebíček se vzdal kandidatury. Kvůli aféře bratra

Ministr dopravy Aleš Řebíček
Ministr dopravy Aleš Řebíček  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, brum - 
30. června 2009
22:53

Policejní inspekce navrhla kvůli korupci stíhat několik teplických policistů včetně bratra bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka. Ten se vzdal kandidatury za ODS do podzimních sněmovních voleb.

Uvedla to v úterý televize Nova. Policisté jsou podezřelí, že požadovali po podnikatelích výpalné. Už minulý týden o jejich nátlaku promluvil jeden podnikatel, tento týden se k němu přidali další. Policisté nezákonnost svého jednání odmítají.

Podle výpovědí podnikatelů si policisté vymysleli nějakou kauzu kolem jejich osoby, a pak chtěli peníze za její utajení. Minulý týden o tom promluvil jeden z postižených, po němž požadovali 200.000 korun, a své svědectví doložil nahrávkami, které si při rozhovorech s policisty pořizoval.

Nova uvedla, že na policisty už byl podán návrh na zahájení trestního stíhání. Policejní inspekce také prověřuje jejich majetkové poměry. Údajně si v minulosti koupili nemovitosti za miliony korun, které ve svém zaměstnání nikdy nemohli vydělat. Policisté nezákonnost svého jednání odmítají a k případu se nechtěli vyjádřit.

Podle Novy se kvůli aféře bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček vzdal kandidatury za ODS do podzimních sněmovních voleb.

drhouse ( 1. července 2009 08:31 )

Aby jste si vy dva komouši zase neohřáli polívčičku.... A cože nekřičíte, že to je předvolební kampaň ČSSD proti ODS, jako u všech obrácených přízpěvků, jako u Vašeho doktora Mengele a Sobotky ? Bože, vy jste Vážně fanatici !

bobina ( 1. července 2009 07:12 )

Jsou to evidentně bráchové ,mají společnou krev a geny! Každý se napakoval podle svého a jednoho u toho chytli dříve.

gogo ( 1. července 2009 07:07 )

že se finančně v bývalé fci ministra tak mimořádně napakoval, že musel přenechat koryto dalším čuníkům... Ale snad to ve svém domečku v Dubaji nějak přežije .....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa