Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kde vzal Řebíček na domy v Itálii a Dubaji 140 milionů?

Ministr dopravy Aleš Řebíček přišel na koncert slovenské kapely v doprovodu své manželky Jany
Ministr dopravy Aleš Řebíček přišel na koncert slovenské kapely v doprovodu své manželky Jany  (Autor: David Malík)
Autor: pol - 
22. února 2009
20:56

Když exministr dopravy Aleš Řebíček (42, ODS) před měsícem opouštěl vládu, šel zvesela. Krátce předtím rozšířil už tak bohatou sbírku svých nemovitostí o luxusní komplex v Toskánsku a apartmán v Dubaji za 140 milionů. Kde na to vzal?

Exministr Řebíček je zkrátka šikovný, tak prodal nějaké akcie za 217,5 milionu korun. Zřejmě to byly akcie firmy Viamont, kterou zakládal.

Ta je také podle jeho slov »šikovná«, protože za jeho působení na ministerstvu získala státní zakázky ve stejném oboru za 4 miliardy korun. Ale Řebíček se dušuje, že už s firmou nemá nic společného.

Akcie, které jsou anonymní, jsou přitom Řebíčkovým alibi vždycky, když jde do tuhého. Tak si například vloni dodatečně vzpomněl, že vlastně prodal ještě akcie Viamontu za 44 milionů. Stalo se tak poté, kdy do přiznání majetku uvedl jen dluhy. Jenže pak se objevily spekulace, že je stále na Viamont napojen, a Řebíčkovi se rozsvítilo...

Těžce totiž také vysvětloval, jak to, že sáhl do kapsy a zaplatil jen tak přes milion za dovolenou, na kterou letěl soukromým tryskáčem s premiérem Mirkem Topolánkem.

Přitom vlastní několik luxusních bytů a vil a samozřejmě také luxusní auta za miliony. Řebíček vždycky dokázal sehnat peníze. Ještě jako bezvýznamnému členovi strany se mu přezdívalo »pokladník ODS«. Věděl, proč to dělá. Peníze dělají zase jen peníze. Co na tom, že ze státního?

jakpep ( 24. února 2009 15:49 )

rušení různých sociálních institucí starající se o slepce, invalidy atd. Nedivme se, že na to nejsou peníze, když vyvolení, všehoschopní vydělávají takovéte penize, bez jakéhokoliv vytváření nějakých hodnot, ano jsem pro vyšší zdanění takovýchto šmelinářů

jakpep ( 24. února 2009 15:42 )

jste velice hlopý člověk, já jsem inženýr strojař, manželka lékařka, že nemáme, ale ani netoužíme mít, takový majetek je vinna toho že jsme se špatně učili, zajímalo by mě jak jste se učil Vy sám a čím se živíte popř. jaký je Váš příjem, můj je ve strojírenské firmě 21,5 hrubého

lorka ( 24. února 2009 11:25 )

Ty jsi asi spadl z vesmíru. Nikdo si za svůj život nevydělá takovou sumu.V tomto a jiných případech je jasně dáno co udělá s člověkem moc. Místo aby šel příkladem jako zástupce státu, tak musí urvat co se dá i v takové době kdy lidi nemají ani na základní potřeby. Je to opravdu tak strašná drzost a nikdo s tím nic nedokáže udělat. ODS je zkorumpovaná strana a hlavně to co se událo od listopadu 1989 za vlády strany ODS nad tím opravdu rozum zůstává stát.

tendertouch ( 23. února 2009 12:58 )

Nezávidím, naopak přeji. Ale vzhledem k tomu, že jste o státního zaměstnance, nechápu. Pak v tom případě, hlasme se všichni k tomu, abychom byli zvoleni. Protože jak říkají poslanci a státní zástupci, že kdo by to za jejich odměny dělal, říkám, ano, dělala. Když vidím, jak dokáží zneužít svých pozic, vytáhnout naše daně a poplatky tímto způsobem a až máme hospodářskou krizi a oni stále nemají dost. Cpali do našich hlav, že komunisti kradli. Když to vidím, tak kradli ti komunisti, kteří se převlékli do ODS a jiné strany , protože u "komančů" už to tak nesypalo. Takže ne komunisté, ale lidé jako tito dojí a dojit budou. Měla by být ulička hanby a tam je ukamenovat. A nebo druhou pražskou defenestraci. Protože jak dlouho budou dojit nás. Je to sprosté.

certovknaz ( 23. února 2009 10:43 )

ja sa musim smiat niektorym prispevkom tak ako vasi,tak aj nasi politici su rozkradaci republiky.za to by sa malo stavat k stene a zastrelit!!to je pomalicky ako vlastizrada..pamatajte,tito politici nikdy nebudu bojovat za obycajnych ludi,ale iba za svoje blaho!!je to banda vsivava-nakazena nenasytnym morom!!nikdy nebudu mat dost,NIKDY.MY OBYCAJNI LUDIA MUSIME MAKAT A DRZAT HUBU.POLITICI SI ROBIA PRE SEBA ZAKONY.A TO LEN DOVTEDY,KED OBYCAJNY LUDIA NEZOBERU SPRAVODLIVOST DO VLASTNYCH RUK.Na Slovensku je pre politikov najvacsi nepriatel cislo jedna novinar,LEBO DOKAZE ODHALIT ICH TUNELY A KORUPCIU,ZA X rokov sa nic nezmenilo a stale sedia pri valove a spokojne krochkaju....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa