Nátlak, hlasité odpočítávání 10, 9, 8…! To vše zažil Miroslav Hanáček na vlastní kůži. Jen proto, že si odmítl koupit magnetické přístroj za 64 tisíc, který mu měl údajně pomoci od bolesti zad, které ho trápí roky.

Na vozíčku už 23 let

„Před 23 roky jsem měl autonehodu, za kterou jsem nemohl. Od té doby jsem na vozíčku a posledních pět let mám strašné bolesti zad. Až tak velké, že zvracím. Nic nepomáhá a lékaři sami nevědí,“ začíná vyprávět svůj příběh Mirek.

Když mu jednoho dne zazvonil telefon, ve kterém se ozvala nejdříve paní, následně prý i specializovaný fyzioterapeut s tím, že vědí, jak ho zbavit bolesti, řekl si: Proč to nezkusit. O předvádění výrobku, či o prodeji nepadlo ani slovo! „Už když jsem je viděl, jak přijeli a z auta začali vytahovat obrovské tašky, tak jsem je poznal. Byl to manželský pár. Muž se vydával za fyzioterapeuta, který mě vůbec ani neprohlédl a začali mi povídat o tom přístroji s magnety,“ popisuje vozíčkář.

Video
Video se připravuje ...

Pan Mirek vzkazuje důchodcům: Řekněte šmejdům ne! Blesk - David Malík


Šmejd za 64 tisíc

„Jenom jednou mi zamávali před nosem papírem, který měl být údajně doporučením, jak je přístroj úžasný a kolika lidem už pomohl,“ vyprávěl Mirek. Ani se nenadál a už měl jeden magnet na ruce. Tam mu ho prodejci nechali asi 15 minut působit. „Pak říkali: Cítíte to, že je to lepší. Že se to lepší… Já jsem tedy nic necítil. Cenu schválně neříkali a začala masáž. Nechcete se zbavit bolestí, pomohlo to spoustě lidem. Samozřejmě mi bylo jasné, o co se jedná. Nakonec z nich vylezlo, že přístroj stojí 64 tisíc. Říkali mi, že je to výhodná cena za moje zdraví,“ vzpomíná vozíčkář, který nakonec odolal.

Včas si uvědomil, že se jedná pouze o lidi, kteří s něj jen chtějí dostat peníze a vůbec jim nezáleží, zda přístroj zbaví Mirka té nesnesitelné bolesti, se kterou musí žít!

Napočítám do desíti, 10, 9, 8…

Když páru oznámil, že si přístroj teď hned na místě nepořídí, že si to musí rozmyslet a poradit se se svojí kamarádkou, která pracuje jako zdravotní sestra, žena začala naléhat a pak i řvát. „Kolik času potřebujete. Napočítám do desíti. Tak co!! 10, 9, 8…

Odolal jsem a jejich chování se změnilo. Do té doby se chovali naprosto profesionálně, pak byli nevrlí, odtažití. Když jsem je nakonec žádal o kontakt, co kdybych si to rozmyslel, odbyli mě s tím, že když to nechci nyní, už za mnou podruhé z Brna nepojedou,“ dovyprávěl svůj příběh Mirek.

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.

Fotogalerie
2 fotografie