Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Byl jsem Hitlerův bodyguard, vzpomíná umírající muž

Autor: INT, vk, apk - 
30. ledna 2011
14:40

Jeden z posledních lidí, kteří znali osobně Adolfa Hitlera, umírá. Němec Rochus Misch (93), který dělal nacistickému diktátorovi několik let bodyguarda a jako jeden z mála s ním strávil jeho poslední dny, se v roce 2007 rozhodl napsat o svém životě s Hitlerem knihu. „Jsem nevyléčitelně nemocný, brzy zemřu,“ říká nyní Misch, poslední svědek konce Adolfa Hitlera a jeho manželky Evy Braunové.

V letech 1940 až 1945 vykonával funkci osobního strážce, kurýra a telefonního operátora. A jak na tyto roky strávené po boku Hitlera vzpomíná? Hitler byl podle něj příjemný, vtipný člověk a skvělý šéf, který o holocaustu a koncentračních táborech neměl nejmenší tušení.

Generálové Hitlera prý opustili

Tvrzení, že to byl právě Hitler, kdo tyto vyhlazovací tábory vymyslel a první »koncentrák « otevřel už v roce 1933 v Dachau, Misch odmítá. Po válce byl Misch zajat Rudou armádou a vyslýchán Rusy, které zajímal nejenom Hitlerův život, ale také jeho sebevražda.

Pak Misch strávil několik let v zajateckých táborech v Kazachstánu a na Urale. Propuštěn byl až v roce 1954. V roce 2007 vydal Misch knihu s názvem Byl jsem osobním strážcem Adolfa Hitlera.

K napsání ho údajně přiměl film Pád třetí říše, kde jsou poslední dny v Hitlerově berlínském bunkru líčeny jako nekonečné orgie. Podle Mische je to lež, bunkr byl téměř prázdný, všichni pohlaváři prý Hitlera dávno opustili...

whoossain ( 31. ledna 2011 17:23 )

Na koncentrační tábory mají samozřejmě patent Britové FYI...

jakub-moravec ( 31. ledna 2011 14:27 )

evoluciuse, také je mi divné že ten hajzl Rochus nedostal kulku hned po válce a proč ho Rusové už pustili v roce 1954? Kolik ruských vojáčků a mladých chlapců muselo zemřít pro takové zrůdy lidstva? A ten bodyguard Rochus nám tu bude tvrdit že Hitler o tom nic nevěděl? Ani nevěděl jak se třeba bombardovala Waršava? Bodyguard je český ochránce a má stejnou vinu jako Hitler, když Hitlera chránil. Rochus ještě žije, tak mu tu kulku honem dát dřív než chcípne sám. A Spier který se přiznal a dostal jen 20 let bylo také nesprávné a měl dostat kulku taky. Sice chtěl provést i atentát na Hitlera a nezdařil se mu. Takové kecy mu máme věřit? On Spier, pravá ruka Hitlera, mohl být s ním každý den a nám chce tvrdit že se mu jeho atentát nezdařil? To chtěl Hitlera zabít prakem? Hess taky dostal jen vězení a pak byl propuštěn, všichni měli být popraveni hned a bez soudu!

evolucius ( 31. ledna 2011 10:31 )

Hitler a ta jeho banda malých, kulhavých, tlustých, neduživých narkomanů a kriplů,vyzdvihujících nehezké lidi nad ostatní,jen proto aby si mohla omluvit okradení Židů a ostatních národů,včetně nás,byla prokletím 20tého století...on,i ten Rochus měli dostat kulku hned jak otevřeli poprvé hubu...Práci Němcům dal,ale jen proto, že začal zbrojit...Chtěl by snad někdo takovou práci zase..?

koppok ( 31. ledna 2011 09:30 )

Hitler byl zatím největší zločinec v dějinách lidstva!A žádné kecy ho nemohou ospravedlnit i kdyby byli vedeny přímo mistrovsky.Aby obalamutili nevědomé,t.j. mladé,hloupé a neonacisty!

jakub-moravec ( 31. ledna 2011 07:54 )

Podle historie se uvádí, kdyby Hitler nějak náhodně zemřel koncem třicátých let, ještě před vpádem do Polska a k nám, tak je dodnes v Německu uctíván jako největší hrdina a vlastenec Německa všech dob. Když se uvádí, že Hitler sfanatizoval celý národ, pak je důležité si připomenout, že to bylo právě v té době než začal zabírat jednu zemi za druhou. Hitler se vyznamenal Německu tím, že dal především lidu práci a tím velkou kuráž do života. Že Hitler nic nevěděl o tom holocastu, to nemůže být pravda, protože Hitler chtěl očistit svoji árijskou rasu a kam ty ostatní lidé šli? Do plynu, o tom musel Hitler vědět, ale může být pravdou, kdyby se na Hitlera nějaký atentát zdařil a Hitler zemřel, docela věřím tomu, že by se nic nedělo, jeho esesáci by pokračovali dál ve vraždění. Hitler sám možná ani nikoho nezastřelil, všechno dělali ti jeho šílení kolegové. To dokazuje skutečnost, že na Norimberském procesu všichni (až na jednoho,Spier) se k vině nepřiznali, proto to byli oni, kteří vraždill, Hitler si jen liboval v tom, že chtěl dobýt celý svět.

Zobrazit celou diskusi