Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bydlel jsem s vrahem i obětí, řekl svědek vraždy v Bibione

Svedek v noci slyšel ránu. Myslel, že se někomu skutálel kufr ze schodů...
Svedek v noci slyšel ránu. Myslel, že se někomu skutálel kufr ze schodů...  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink, mivrk - 
25. května 2011
05:00

Přijel do Itálie za prací, místo toho se stal svědkem vraždy. Martin V. (27) z Prostějova spal jen dva metry od místa, kde český plavčík Bohuslav J. (29) kvůli špinavé pánvi ubil krajana – řidiče turistického autobusu Jaroslava B. (†54). Dění slyšel za dveřmi svého pokoje. Ráno pak viděl mrtvolu.

„Asi ve tři v noci mě probudil rachot. Myslel jsem, že přijel někdo nový a na chodbě hlasitě diskutuje. Pak jsem slyšel ránu, jako kdyby se něco kutálelo po schodech. Říkal jsem si, že asi někomu spadl dolů kufr,“ řekl exkluzivně Blesku Martin V. z Prostějova, který se na stejném patře ve vile v Bibione ubytoval jen tři dny před událostí.

„Ráno mě vzbudili karabiniéři. Když jsem sešel po schodech dolů, viděl jsem tu hrůzu. Ten řidič tam ležel na jakoby drátěné lavičce. Triko měl od krve, ruka mu visela dolů. Došlo mi, že to asi souvisí s nočním hlukem.“

Situační plánek místa činu:

plánek plánek | Pavel Ryšlink

Asi se bude muset dostavit k soudu

Nešťastná událost se stala v noci z minulého úterý na středu kolem třetí hodiny. „Vzpomínám si, že když mě ráno probudili, slyšel jsem, jak někdo říká: Ty seš úplně namol. Cos to udělal? Boba jsem pak viděl na policii. Na první pohled bylo zřejmé, že je pod parou,“ prozradil Blesku Martin V.

Jako korunní svědek strávil na služebně italské policie celý den. „Musím říct, že se ke mně chovali velmi korektně a ohleduplně. Přesto, když mě večer kolem půl deváté pustili, na nic jsem nečekal, rychle jsem se sbalil a odjel. Být co nejdřív doma, to bylo jediné, na co jsem myslel. Neměl jsem nejmenší chuť tam zůstávat, i když jsem měl dobrou a dobře placenou práci na vinohradě,“ konstatoval Martin V. s tím, že počítá, že do Itálie zřejmě bude muset jet k soudu. „Čekám, kdy zazvoní telefon,“ uvedl muž.

vasek13 ( 11. září 2011 21:35 )

Já jsem tam bydlel dva dny před tebou!! Taky bych mohl vyprávět,

Zobrazit celou diskusi