Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uhořela mu žena a 4 děti: On to ještě neví!

Autor: cas.sk, jaj - 
15. března 2011
13:19

Noc hrůzy zažil Slovák Ľubomír Mirga (25). V noci z neděle na pondělí mu během požáru zemřela celá rodina, jeho stav je kritický a tak tuto děsivou zprávu ještě neví. Příbuzní jsou zdrcení, matka mladé maminky se nervově zhroutila.

Ke strašlivé tragédii došlo ve slovenské Lomničce (okres Stará Ľubovňa). O život přišla maminka Viera (†21) a maličké děti Ľubomír (†5), Esteban (†3), Veronika (†1,5) a Kevin, kterému byl jenom týden! V pátek se s ním maminka vrátila z porodnice.

Příčina požáru prozatím není známá, ale pravděpodobně rodinný dům vzplál od kamen. V pondělí krátce po půlnoci, sousedé uslyšeli hlasitý křik a zoufalé volání o pomoc. „Bylo to hrozné, seběhli jsme se k jejich pokoji, ale nedokázali jsme otevřít dveře, protože zvenku mají kouli a ne kliku. Až bratr Ľuba rozbil okno a sourozence vytáhl ven,“ popisuje noční tragédii příbuzný Miroslav Hangurbandžo (45).

Uhasil se až v potoce

Otec rodiny utrpěl popáleniny 3. stupně na 63 % těla a byl okamžitě převezen na specializované pracoviště v Košicích. „Ľubo sebou venku házel a pokoušel se uhasit, nakonec vběhl do nedalekého potoka,“ vypráví o děsivých momentech Miroslav. Matka uhořelé maminky, taktéž Věra (46), se poté, co jí tragickou novinu oznámili, nervově zhroutila. „Na chvíli se mi zastavilo srdce, myslela jsem, že zemřu i já!“ říká se slzami v očích.

Oheň hasiči zlikvidovali až po 4,5 hodinách, v místnosti našli jen ohořelá tělíčka dětí a jejich matky. K podobné tragédii došlo vloni v sousedním domě, tehdy uhořelo dvouleté děvčátko.

 

rezacek ( 22. března 2011 01:06 )

Tragédie to není - tragédii mají v Japonsku. Prostě jestli to tatík přežije, bude se jmenovat Dežo Azbest.

rezacek ( 22. března 2011 01:03 )

To ne. Rok je v tom, rok kojí (Dežo sice se.re na šestinedělí a pumpuje to tam ještě skoro přes placentu), to je dva roky na jednoho parchanta. Takže první musela mít ve třinácti - to je takový ideální věk pro první dítě - se starším bráchou nebo fotrem.

rezacek ( 22. března 2011 01:00 )

Z čeho tak soudíš?

rezacek ( 22. března 2011 00:57 )

Ale vždyt to napsal zcela přesně: "Vím po JEDNÉ romské rodině, kde pracovali oba ...". Já vím o tisíci romských rodin, kde nepracuje nikdo.

lo2f ( 16. března 2011 00:32 )

Co by nás přešlo? Nejsem lidumil, jen konstatuju fakt, na diskuzích uvádím na pravou míru různé omyly, nepravdy jakéhokoli druhu

Zobrazit celou diskusi