Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zázrak: Chlapec (1,5) přežil pád z druhého patra

Autor: INT, fik, šim - 
19. ledna 2011
10:14

Neuvěřitelné štěstí měl malý Adam Burroughs (18 měsíců), který při hraní vypadl z okna ve druhém patře domu v londýnském obvodě Enfield. Pád z výšky více než devíti metrů přežil, a to pouze s několika menšími zlomeninami nosu a lícní kosti.

„Viděla jsem otevřené okno. Podívala jsem se dolů a on byl tam na zemi...a sténal,“ vylíčila hrůzyplný zážitek Adamova matka Kelly Flanaghan (35). Stačilo, aby syna doma na okamžik spustila z očí. Dítě se dostalo do ložnice a vylezlo na postel pod oknem. To bylo pootevřené kvůli větrání.

Matka, která žije v londýnském bytě ještě s Adamovým otcem Chrisem (37) a sestrou Enolou (4), už jen zahlédla, jak její syn mizí za oknem. Okamžitě vyběhla ven. Batole leželo ve štěrku a silně krvácelo z hlavy. Bála se, že dítě pád z druhého patra nepřežije.

Také lékaři měli vážné obavy, že by Adam mohl mít problémy se zrakem kvůli zraněním, které utrpěl nad levým okem. Rentgen v nemocnici však ukázal, že dítě má »pouze« zlomený nos a lícní kost. „Byli jsme šťastní, že to neskončilo tragicky,“ řekla s úlevou Kelly. Pediatr Christopher Magier vysvětlil, že Adamovi se podařilo ztlumit pád díky tomu, že „dětské kosti jsou pružné“.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi