Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kanibal chtěl sníst Honzu (†22)! Zabil se, když Čurka chytili

Autor: Čas.sk, oj, jaj - 
25. května 2011
08:57

Slovenský kanibal Čurko našel oběť i v Česku. Se studentem Janem (†22) z Pardubic byl domluvený na všech podrobnostech. Mladík měl i jízdenku do Kysaku, slovenské vesnice, kde kanibal vraždil. V den, kdy Čurko zemřel, si Honza sáhl na život sám.

Na Slovensko se Honza chystal 13. května, pouhé 4 dny po Čurkově dopadení. Měl přijet do Kysaku, vesnice, kde kanibal vraždil a ukrýval těla. Když ale policie Čurka dopadla, postřelila ho. V nemocnici zraněním podlehl. Se zprávou se mladík pravděpodobně nedokázal vyrovnat a ten samý den si sáhl na život sám.

Policie Janovo tělo našla ve středu pozdě večer v bývalém vojenském prostoru Pod Vinicí. Bodl se do srdce. Přesně tak, jak Čurko sliboval smrt svým obětem. Kriminalistům se okolnosti sebevraždy zdály velice podezřelé. Mysleli, že jde o vraždu. „Příčinou smrti bylo zřejmě bodnořezné poranění v oblasti hrudníku. Na místě činu se také našel nůž, kterým bylo zranění způsobeno,“ uvedl pro Deník dobře informovaný zdroj.

Policie místo důkladně ohledala. Nakonec se ale i přes neobvyklé provedení kriminalisté přiklonili k tomu, že šlo o sebevraždu. To později prokázala i pitva. O spojitosti se slovenským kanibalem v tu chvíli ještě neměl nikdo ani tušení.

Otec našel emaily od kanibala

Janův otec několik dní poté procházel synův počítač a našel smazané soubory, které dal obnovit. Nalezl emailovou komunikaci mezi synem a slovenským kanibalem Čurkem. Dohodli se v ní na setkání, při kterém ho Čurko bodne do srdce a poté zakope poblíž Kysaku. Materiály otec, protože slovenský případ znal z médií, ihned předal policii.

Jan byl tichý samotář, neměl ani přítelkyni. Studoval vysokou školu, ale nepříliš úspěšně, studium si již prodlužoval. Mladík byl v tichosti pohřben minulý pátek v pardubickém krematoriu. "Je to tragédie, v rodině jsme se rozhodli, že se k tomu nebudeme vůbec vyjadřovat," řekla Janova babička.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kacota ( 25. května 2011 19:47 )

samá žila ...

kacota ( 25. května 2011 19:46 )

12356 ( 25. května 2011 17:53 )

muchojka ( 25. května 2011 16:49 )

....AT SE ROZHLIDNE NA SLOVENSKU-SKODA,ZE JE PO NEM-DOPORUCILA BYCH MU JURUJANOSIKA,CO TADY PORAD OPRUZUJE!!!

muchojka ( 25. května 2011 16:45 )

AHOJ,PESO TEBE BY SPIS NESTRAVIL-MAS MOOOOOC TUHE MASO!

Zobrazit celou diskusi