Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pochovali Elenu Gujdákovou (†30), další obět kanibala

Autor: cas.sk, bali, mivrk - 
26. května 2011
17:20

Ve čtvrtek pochovali další z obětí slovenského kanibala Matěje Čurka (†42). Byla jí Elena Gujdáková (†30) z Oravského Veselého, jejíž tělo objevili minulé úterý v lese u Kysaku. Rodina ji pohřbila v rodné vesnici. Uctít její poslední památku se dostavilo asi 400 lidí.

Na obřad bylo Elenino tělo uloženo do jednoduché hnědé rakve, která byla po celou dobu uzavřená. Během pohřbu zněla zádušní mše, po které následovalo rozloučení nad truhlou.

Při pokládání rakve do hrobu Elenina matka usedavě plakala. Ve své poslední řeči se místní farář raději vyhnul popisu způsobu, kterým si Elena zvolila opustit tento svět. Zmínil ho v jediné větě: „Nechť její poškozené tělo odpočívá v pokoji.“

Policisté nalezli tělo Eleny Gujdákové 17. května spolu s tělem Lucie Uchnárové (†21). Podle vyšetřovatelů je z jejich smrti podezřelý kanibal Čurko, kterého policie při postřelila a on na zranění podlehl.

Už neměla chuť žít

Elena byla několik měsíců nezvěstná. Před zmizením měla za sebou těžké období. Stala se obětí znásilnění, otěhotněla a šla na potrat. Její život pro ní neměl žádnou cenu a rozhodla se zemřít.

Na internetu se o smrti bavila s více lidmi, ale až po nějakém čase narazila na člověka, který ji slíbil, že jí pomůže. Policie předpokládá, že to byl Matěj Čurko. Možná verze je, že se s ním Elena na smrti dohodla.

22. července si Elena zabalila nejnutnější věci a odešla z domova. Od té doby o ní rodina neměla žádné zprávy. Policie objevila, že naposledy Elena zjišťovala na internetu, kde se nachází Kysak...

crakazasecrak ( 5. června 2011 15:32 )

asi to psal v mailu švýcarovi!!jsi do něj zamilovaná nebo co??chceš omlouvat bestiální vraždy?

evita5555 ( 27. května 2011 10:50 )

že bol kanibal? Ale tak sa tento plátok lepšie predáva, že? Stretlo sa niekoľko duševne chorých ľudí, ktorí si nevedeli rady so svojim problémom a vyriešili to po svojom.Tie obete by sa boli skôr či neskôr aj tak zabili, už sa o to pokúšali. Raz by sa im to bolo aj tak podarilo. A tomu mladému chlapcovi z čiech tiež nikto nezabránil v tom, aby sa zabil. Neverím, že si nikto z okolia nevšimol, že s tými ľuďmi nie je niečo v poriadku. Tí ľudia sa zabili, len namiesto liekov, povrazu, zbrane, balkóna či iného prostriedku na zabitie použili služby iného chorého človeka preto, aby mali istotu, že ich niekto zasa nezachráni.

znojmacka ( 27. května 2011 09:13 )

hrnec- jako že to má bejt povolený a beztrestný, jo?? No, tak špatná zpráva pro tebe- až si někdo umane zpravit tě ze světa, tak může pak začít přesvědčovat okolí, že jsi to tak sama chtěla ( i když bys to nechtěla, že..) Tohle není ochrana pro sebevrahy, ale proti pro vyč.ůraným vrahům, takže když někomuý sáhneš na život, i na přání, tak jsi prostě vrah. Ať si to dotyčnej dokoná sám a navíc- tyhle holky byly soběstačný na to , takže to není případ, že by byly odkázány v nevyléčitelný nemoci na něčí jinou ruku, kt. je sprovodí proto, že samy by to fyzicky nezvládly.

crakazasecrak ( 26. května 2011 21:31 )

hrneczuhrinevse..rozdíl je ,že ji chybělo takhle kus mnásaaaaa

dobrotka ( 26. května 2011 21:07 )

Vysledek sice stejny, ale pokud v tom nevidis rozdil, nema cenu ti to vysvetlovat

Zobrazit celou diskusi