Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vlak rozdrtil člověka, nejspíš to byl muž

Ilustrační foto. Lidé hazardují se životy na kolejišti. Muže u Všetat to stálo život
Ilustrační foto. Lidé hazardují se životy na kolejišti. Muže u Všetat to stálo život  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: evak, ČTK - 
9. března 2011
22:45

Policie si po srážce vlaku s člověkem u Všetat není jistá, jestli šlo o muže či ženu. Spíše se přiklání k mužskému pohlaví, ale potvrdí to až expertiza. Znovu přišel o život člověk, který si zkracoval cestu přes kolejiště.

Neznámého muže usmrtila ve středu kolem 19:00 nedaleko železničního přejezdu v Blatecké ulici vlaková souprava, která přijížděla do Všetat na Mělnicku od Mělníka. "Po nárazu muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, vypověděla mluvčí mělnické policie Jana Žáčková.

Lokomotiva soupravy muže srazila, protože se pohyboval v kolejišti, vyplývá z webu ČD. Mluvčí mělnické policie to ale nepotvrdila. "Příčina a okolnosti se vyšetřují," uvedla Žáčková. Policisté zjišťují také mužovu totožnost. Žáčková upozornila, že nejen totožnost, ale ani pohlaví nejsou momentálně stoprocentně prokazatelné.

Lidé nevěnují zákazům pozornost

Doprava byla ochromena asi na hodinu a půl. Poté začaly vlaky jezdit po jedné koleji, takže nabíraly až 10 minutové rozdíly.

Smrtí na kolejišti či na frekventovaných silnicích stále přibývá. Lidé si jsou sice vědomi nebezpečí, když nevyužijí podchodů, ale lenost je mnohdy silnější než strach o život.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi