Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Armén držel chlapečka (1) a chtěl skočit z okna!

V tomto okně seděl muž (35), držel v ruce chlapečka (1) a hrozil, že skočí.
V tomto okně seděl muž (35), držel v ruce chlapečka (1) a hrozil, že skočí.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka, jos - 
30. ledna 2011
14:12

Noc hrůzy mají za sebou obyvatelé činžovního domu v Korandově ulici v Plzni. Armén (35) seděl v otevřeném okně v 1. patře, držel v ruce dítě (1) a hrozil, že skočí.

Hasiči ale oba zachránili. Celý případ obestírá tajemství. Den před tím totiž ze stejného okna vyskočila i Arménova družka. Pád přežila a skončila v nemocnici. Desítky sousedů noční drama vyděsilo. Mnohé z nich hluk probudil a vyděšeně sledovali noční drama.

„Vzbudila jsem se asi hodinu po sobotní půlnoci. To už v okně seděl náš soused, který bydlí nad námi, v náručí držel dítě a křičel, že skočí. Mluvil rusky, takže jsem mu moc nerozumněla,“ vylíčila Blesku začátek nočního dramatu Andrea Kuncová.

„Venku stála žena. Myslím, že to byla asi jeho sestra. A rusky ho pěkně dlouho přemlouvala, aby neskočil,“ vzpomíná Kuncová. Nakonec se hasičům a záchranářům podařilo sebevrahovi jeho úmysl rozmluvit.

„Hasiči k oknu přistavili výsuvný žebřík. A cizinec jim dítě předal,“ řekla policejní mluvčí Hana Jehlíková. Muže i chlapečka pak hasiči svezli plošinou po žebříku na zem. „Dítě bylo podchlazené, ale nemělo žádná zranění, která by byla na první pohled vidět,“ uvedla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky. Armén neustále záchranářům opakoval, že chtěl dítě zachránit. Skončil na psychiatrickém oddělení. „Motiv jeho činu vyšetřujeme,“ dodala Jehlíková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi