Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Držel družku za nohu z okna, dostal jen podmínku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, mivr - 
29. srpna 2011
17:00

Muže (46), který loni vystrčil v Zábřehu na Šumpersku družku z okna, potrestal v pondělí olomoucký krajský soud místo za pokus o vraždu nakonec za výtržnictví. Dostal podmíněný trest 22 měsíců s odkladem na 3,5 roku. Žena měla z rozsudku radot. Už dřívě psala druhovi do vazby, že ho z toho vyseká a že vinu vezme na sebe.

Podle rozsudku muž po předchozí hádce vystrčil loni v červnu svou ženu z okna druhého patra panelového domu. Držel jí přitom za nohu, žena visela hlavou dolů v osmimetrové výšce. Družku vytáhl zpět do bytu až na nátlak sousedů. Muži původně hrozilo za pokus o vraždu až 18 let vězení. Žalobkyně se však v případu odvolala.

"Máme prokázáno, že ji vystrčil z okna. Mohl ji pustit, ale nepustil ji. Neprokázali jsme mu úmysl, že ji chtěl pustit. To, čeho se dopustil, však není žádná maličkost. Je to velmi závažná záležitost, i když jsme to kvalifikovali jako výtržnictví. V žádném případě nemůžeme mluvit jako o přestupkovém jednání, ale jako o trestném činu," uvedl soudce Vladimír Hendrych.

Poškozená měla radost

Žena, která má s obžalovaným čtyřletého a pětiletého syna, tehdy policistům uvedla, že ji k oknu dotáhl za vlasy a sprostě jí přitom nadával. "Řekl mi u toho - zdechni a najednou jsem visela z okna dolů. Chytila jsem se parapetu, ale ruku mi neustále strhával," vypověděla tehdy policistům.

U soudu však poté zcela obrátila a soudci tvrdila, že se sama chtěla nadýchat čerstvého vzduchu. "Mám ho moc ráda, je to můj přítel a otec mých dětí. Jsme stále ve vztahu druha a družky. Nechci, aby byl stíhán. Za nic nemůže, to spíš já," uvedla v pondělí žena. Předešlou verzi zaznamenanou policisty si prý vymyslela.

"Její výpověď považuji za nevěrohodnou, ovlivněnou snahou pomoci svému druhovi," řekla v pondělí státní zástupkyně Michaela Šoková. Družka nakonec komentovala šeptem konečné rozhodnutí soudce v soudní síni: "To jsem nečekala, to se dneska ožeru."

Podle fotodokumentace měla žena na těle četné modřiny a šrám na puse. Soudci však tvrdila, že si je způsobila sama na kole a bouchnutím o kuchyňskou linku. Na své výpovědi trvala i poté, co jí soudce přečetl dopis, který adresovala svému druhovi do vazby. Stálo v něm, že ho z toho vyseká a veškerou vinu vezme na sebe.

marie60 ( 29. srpna 2011 17:29 )

Je to kravka, příště ji může zabít.

limak007 ( 29. srpna 2011 17:23 )

Jak se dá držka držet za nohu z okna?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání