Společnost provozuje více než 4000 hotelů různých značek, od levných Ibis po luxusní Sofitel. Jejími hlavními konkurenty jsou InterContinental, Marriott a Starwood. Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali za loňský rok zisk 481 milionů eur.

Příjmy stouply o 17,7 procenta na 1,937 miliardy eur. Na srovnatelném základě, tedy bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů a nových prodejů a akvizic, se zvýšily o 7,9 procenta. Příjem na pokoj, hlavní měřítko zdraví hotelového průmyslu, stoupl o 4,2 procenta. Z toho v Asii vzrostl o 7,7 procenta a v Evropě o 7,2 procenta. Jediným regionem, ve kterém skupina loni nezaznamenala růst, byla Jižní Amerika, zvláště Brazílie, která se pomalu vymaňuje recese. Příjem na pokoj v Jižní Americe se snížil o 3,4 procenta.

Generální ředitel Sebastien Bazin, který převzal funkci v srpnu 2013, si stanovil za cíl snížit náklady a expandovat v Číně a na trhu s luxusními hotely. Firma mimo jiné koupila FRHI Holdings, majitele londýnského hotelu Savoy a newyorského Plaza. Firma také uzavřela některé dohody v nových oblastech, jako je nabídka služby osobního asistenta pro klienty. Snaží se tak bojovat s rostoucí konkurencí firem jako Airbnb a internetových turistických agentů jako Expedia.