Kolem 18:05 SELČ dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, klesl o 0,4 procenta na 96,26 bodu, stále však zůstává blízko 13měsíčního maxima 96,984 bodu, kam stoupl ve středu. Vůči euru dolar oslabil o 0,3 procenta na 1,1411 USD a k jenu o 0,4 procenta na 110,48 JPY. Kurz eura vůči jenu se snížil o 0,1 procenta na 126,07 JPY.

Příští týden se má uskutečnit jednání mezi Čínou a Spojenými státy o obchodu. Jednání sice bude pouze na "nízké úrovni", avšak někteří analytici doufají, že země najdou způsob jak odvrátit obchodní válku. "I když naděje na průlomovou dohodu z jednání na nízké úrovni je považována za nepravděpodobnou, setkání by mohlo být pozitivním krokem směrem ke zmírnění obchodního napětí mezi dvěma největšími světovými ekonomikami," řekl agentuře Reuters analytik makléřské firmy FXTM Lukman Otunuga.

Euro se tento týden dostalo pod tlak kvůli obavám investorů z napojení bank v eurozóně na Turecko. Tyto obavy však v posledních dnech zmírnil růst turecké liry.