Dosavadního šéfa právního oddělení Volkswagen of America Davida Geanacopoulose nahradí David Detweiler. Ten dosud pracoval u firmy Clifford Chance a pro Volkswagen loni působil jako poradce při emisi dluhopisů. Geanacopoulos zůstane u Volkswagenu a zaměří se na vztahy s vládou, uvedla společnost podle agentury DPA.

Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) loni v září Volkswagen obvinila, že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagen pak přiznal, že software umožňující manipulovat s testy emisí instaloval do milionů aut po celém světě. Počátkem roku podalo americké ministerstvo spravedlnosti na Volkswagen kvůli těmto manipulacím civilní žalobu.

Volkwagen v USA stále ještě nezískal souhlas úřadů s řešením nápravy závadných vozů a nemůže na americkém trhu prodávat své nové dieselové modely. Minulý měsíc jednal s americkými politiky o této věci bezvýsledně šéf skupiny Matthias Müller.

V lednu také Volkswagen jmenoval od dubna šéfem své severoamerické divize bývalého manažera bavorského výrobce automobilů BMW Hinricha Woebckena. Generálním ředitelem Volkswagen Group of America zůstane Michael Horn, který bude Woebckenovi podléhat.