Dopravní intervaly metra se prodlouží o minutu až dvě. "Oproti předchozím rokům se podařilo zmírnit omezení provozu metra na lince A, kde jsme zaznamenávali negativní ohlasy na přílišné prodloužení intervalů především v odpolední špičce. Proto bude omezení v tomto období mírnější než v minulosti," uvedl Drápal.

U tramvají se na páteřních linkách 3, 9, 17 a 22 ve špičce pracovních dnů prodlouží intervaly ze čtyř na pět minut, u ostatních linek z osmi na deset minut. Linka 16 pojede jen v trase Lehovec - Kotlářka. Z autobusů vedle školních spojů nepojedou o prázdninách linky 305, 343, 451 a 465. Ranní intervaly autobusů se v pracovní dny prodlouží většinou z šesti na 7,5 minuty, odpolední ze 7,5 minuty na deset minut. Provoz vlaků se nezmění, ale především na linkách S1 a S9 budou pokračovat výluky z předchozí doby.

Trvalé změny autobusů zaváděné od července se podle Drápala týkají především oblasti Prahy 6, kde se provoz upravil už v dubnu při otevření prodloužené trasy metra A do stanice Nemocnice Motol. V celé Praze se změny týkají zejména linek 120, 161, 168, 179, 184, 352, 508 a 552. Jen na znamení budou nově zastávky Nový Prosek a Prosecká. Podrobnosti jsou na webu www.ropid.cz.

Tramvaje na barrandovské sídliště nepojedou podle mluvčí pražského dopravního podniku Anety Řehkové od rána 1. července do 29. srpna kvůli opravě trati v ulicích Na Zlíchově a Nádražní. Mimo provoz bude linka 14, linka 6 bude z Karlova náměstí odkloněna na Výstaviště Holešovice a linky 12, 20 a 54 budou končit na Smíchovském nádraží. V úseku s výlukou nepřetržitě pojedou náhradní autobusy X12. "V souvislosti s průběhem prací dojde v různých obdobích trvání výluky i ke změnám některých autobusových linek," uvedla Řehková.

Oznámila také, že od počátku prázdnin bude zprovozněn první z úseků rekonstruované tramvajové tratě v Bělehradské ulici. Obousměrné přerušení provozu tramvají se tak bude týkat již jen úseku Bruselská - Otakarova, a to do 29. srpna.