Ozamovatelka na tísňové lince 158 uvedla, že se v ulici Jugoslávských partyzánů nachází dva lidé, zakrvácený muž a žena v bezvědomí. „Policisté po příjezdu na místo oba dva nalezli a začali zjišťovat, co se na místě stalo. Oba účastníci byli ve značném stavu podnapilosti, ale svědci na místě uvedli, že se oba vzájemně napadali a ve chvíli, když muž do ženy strčil, upadla na zem a zůstala bezvládně ležet,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Napadená žena s policisty nejprve vsedě komunikovala, pak ale se ale opět v bezvědomí skácela a přestala dýchat. Policisté proto hned začali s oživováním. „Muž, který měl napadení na svědomí, policistům bránil v resuscitaci, a tak ho musel zakročující policista za pomoci zákonných výzev vykázat opodál,“ popsal mluvčí. Při nepřímé srdeční masáži se žena několikrát částečně probrala, to ale nestačilo.

„Z toho důvodu se rozhodli na poškozenou přiložit defibrilátor AED, který však nedoporučil výboj, a tak pokračovali v masáži dál. Zanedlouho se jim podařilo u ženy obnovit životní funkce a tak již jen kontrolovali její zdravotní stav až do příjezdu záchranářů. Těm ženu předali již v plném vědomí a ti ji následně převezli do nemocnice k dalšímu ošetření,“ dodal Hrdina.

Ona i její partner jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což jim v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté resuscitovali ženu po napadení. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie