Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyžeňte Putinovu dceru ze země, vyzval nizozemský starosta

Autor: ČTK - 
24. července 2014
10:46

Nizozemský vztek na Rusko kvůli tragédii malajsijského letadla, které bylo sestřeleno na východě Ukrajiny, sílí. Jeden nizozemský starosta vyzval k vyhoštění dcery ruského prezidenta Putina z království. Odpovědnost za zkázu boeingu, který mířil z Amsterodamu do Kuala Lumpuru, na sebe vzájemně svalují Kyjev a proruští separatisté spolu s Moskvou. V troskách zahynulo všech 298 osob, které byly na palubě

Starosta města Hilversum Pieter Broertjes o vyhoštění devětadvacetileté Putinovy dcery hovořil v rozhlasovém interview, později se však za svá slova omluvil a označil je za "nemoudrá". Prý se nechal unést pocitem bezmoci.

Na vojenské základně ve městě Hilversum mají být identifikována mrtvá těla obětí letecké katastrofy. Stokilometrovou cestu mezi letištěm v Eindhovenu, kam letadla dnes z východu Ukrajiny přepravila první čtyři desítky dřevěných rakví s pozůstatky, a základnou Hilversum lemovaly tisíce lidí.

Ukrajinci žijící v Nizozemsku podle listu De Telegraaf už v pondělí vyzvali k uspořádání demonstrace před obytným komplexem v městečku Voorschoten u Haagu, kde Putinova dcera Marija prý žije se svým nizozemským přítelem.

O Putinových dvou dcerách, Mariji a Jekatěrině, se mnoho neví, v médiích se neobjevují a ani se nenechaly v dospělosti oficiálně vyfotografovat. Nicméně fámy spojují Mariji s Nizozemcem Jorritem Faassenem. Nizozemská média tvrdila, že loni pár navštívil Putin, ale prezidentův mluvčí to popřel.

Faassen zastával vysoké manažerské funkce v ruských firmách Gazprom a Strojtransgaz. Do pozornosti ruských médií se dostal před čtyřmi lety kvůli tomu, že jej po konfliktu na silnici u Moskvy napadli tělesní strážci bankéře Matvěje Urina. Urin byl později uvězněn a odsouzen za podvod. Mezitím Putinův mluvčí dementoval tvrzení médií, že by Putinova dcera byla na sedadle spolujezdce v době, kdy Urinovi bodyguardi rozbíjeli okénka Faassenova BMW.

Video Těla mrtvých z letu MH17 odvezli do Holandska, ale ne všechny! 98 těl chybí! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

zdenek1044 ( 28. července 2014 17:33 )

http://www.svobodny-vysilac.cz/svcs/

.abcd.abcd. ( 26. července 2014 21:20 )

Putin?????? Ty taky věříš na pohádky a každej vůl tě může oblbnout. Ne Putin, ale Obama woe. Díky Putinovi máme ještě mír.

.abcd.abcd. ( 26. července 2014 21:19 )

Pgga je piča, která leze Čechům do perdele, protože je tam neštastná a ráda by zpět do Čech, ale nemá na letenku.

.abcd.abcd. ( 26. července 2014 21:18 )

pgga - Drž hubu, ty americká rádobyjko. Nelez sem, nás jsi pohanila, pošpinila, my o takovej odpad jako jsi ty nestojíme. Nevíš jak zycházet se svým nahromažděným vztekem. Nelez nám do perdele, my ti o to nestojíme.

vrtajzub ( 26. července 2014 08:35 )

pgga - že pozdravujem tvojho brata ABU SIRA a tatínka ABU KIRA, mojich stálych zákazníkov,Nechceš sa pridať ? Bolo by to zaujímavé ? Čo ty pička suchá, trochu fantázie by ťa možno prebralo Fiťfiriťka nadržaná !

Zobrazit celou diskusi