Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Recenze: Sedmilhářky představí velké malé lži, které mohou zabíjet

Sedmilhářky jsou strhující čtení.
Sedmilhářky jsou strhující čtení.  (Autor: Ikar)
Autor: ljš - 
6. dubna 2017
11:22

Tuhle knihu jen tak neodložíte! Policie vyšetřuje vraždu, ale vy jen můžete hádat, kdo koho zabil. Postupně odhalujete životní příběhy tří velkých kamarádek, Jane, Madeleine a Celeste, a také něco, co stojí za tragédií, kolem které se vše točí – jejich velké malé lži.

Sedmilhářky se na pulty knihkupectví znovu dostávají v souvislosti se stejnojmenným seriálem HBO, ve kterém září Nicole Kidman, Reese Witherspoon a Shailene Woodley. Ten je přitom stejně dobrý jako kniha, byť se od ní v řadě dějových linií liší.

V centru obou zpracování stojí trojice kamarádek. Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery. Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití.

Přestože jde o nejlepší kamarádky, brzy se ukáže, že si rozhodně neříkají všechno. A právě jejich drobné lži a polopravdy nakonec skončí tragédií.


Liane Moriarty

Sedmilhářky

nakladatelství Ikar, 2017

440 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi