Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V květnu vyjde Rowlingové v Česku další kniha: Cormoran Strike se ocitne Ve službách zla

V květnu vyjde Rowlingové v Česku další kniha: Cormoran Strike se ocitne Ve službách zla
V květnu vyjde Rowlingové v Česku další kniha: Cormoran Strike se ocitne Ve službách zla  (Autor: nakladatelství Plus)
Autor: ČTK - 
10. dubna 2016
17:29

Čeští čtenáři se 2. května dočkají dalšího dílu detektivní série se svérázným hrdinou, válečným veteránem Cormoranem Strikem, z pera britské autorky J. K. Rowlingové. Dosud nejtemnější z případů, které spisovatelka píše pod pseudonymem Robert Galbraith, má název Ve službách zla a vyjde opět v překladu Ladislava Šenkyříka v nakladatelství Plus ze skupiny Albatros Media. ČTK to dnes řekla jeho zástupkyně Veronika Sonnková.

Kniha chce navázat na úspěchy Volání Kukačky i Hedvábníka, nebo je dokonce překonat, dodala Sonnková. Ty se po celém světě i v České republice staly po vydání bestsellery a nezatratila je ani literární kritika.

Série byla přeložena do 40 světových jazyků. V České republice bylo prodáno téměř 100.000 knih, uvedla Sonnková. Zatím poslední případ Ve službách zla je zahraničními kritiky hodnocen nejlépe. Román vyjde také jako audiokniha, e-kniha, v Braillově slepeckém písmu a bude ke stažení v mp3.

V knize Ve službách zla se v nebezpečí ocitne sám Cormoran Strike a čtenáři se můžou těšit nejen na zápletku plnou nečekaných zvratů, ale také na příběh o vztahu muže a ženy na křižovatce jejich osobních i profesních životů, uvádí nakladatel. Příběh začíná tím, že detektiv obdrží balíček s useknutou nohou. Cormoranovi je jasné, že jde o výstrahu a vrah ho dobře zná. Sám o nohu přišel za svého působení ve válce v Afghánistánu.

Autorka knížek pro děti o Harrym Potterovi vydala před třemi lety detektivku pod pseudonymem – údajně aby ji nezatížila vlastním jménem. Rowlingová pak uvedla, že chce napsat víc detektivních románů, vydávaných pod pseudonymem, než kolik vytvořila knih o čarodějnickém učni Harrym Potterovi.

Zobrazit celou diskusi