Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uražený Hradec dosáhl svého: Reklama na pardubický zámek zmizí

Zámek Pardubice
Zámek Pardubice  (Autor: flickr.com)
Autor: ČTK - 
23. března 2016
18:48

Východočeské muzeum v Pardubicích stahuje reklamu na vozech MHD v Hradci Králové. Nepřistoupilo na změnu reklamního sloganu, kterou požadoval tamní dopravní podnik. V tiskovém prohlášení to uvedl ředitel muzea Tomáš Libánek.

Dopravnímu podniku i vedení města se nelíbilo reklamní heslo Nudíte se v Hradci? Zámek Pardubice!!! a vozy z provozu minulý týden odstavil. V pátek podnik navrhl změnu na Nudíte se? Poradíme! Zámek Pardubice. Muzeum ve středu nabídku odmítlo.

Spor měl velký mediální ohlas, jen na Facebooku jej komentovalo a sdílelo mnoho lidí. „Reklama k našemu překvapení i díky postoji královéhradecké radnice oslovila statisíce lidí a z našeho pohledu už splnila svůj účel na 1000 procent. Zároveň si stojíme za tím, že není urážlivá,“ uvedl v prohlášení Libánek.

Pardubická Mladá fronta Dnes citovala ve středečním vydání vedení Hradce Králové, že bralo vážně výhrady obyvatel města. Náměstkyně primátora Romana Lišková (HDK) uvedla, že ji přišlo rozhořčených 12 e-mailů a k tomu se přidaly telefony od občanů.

České televizi primátor Zdeněk Fink (HDK) řekl, že „výrobky nebo služby, které se obtížně prodávají, z nějakých důvodů spadají do spodních pater reklamy a to je asi ten případ“.

Naopak hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) reklamu chválí. Nechápe, koho mohly urazit dvě reklamy, či spíš dva větší plakáty na vozidlech MHD.

„Z mého pohledu šlo o vtipnou a nenásilnou formu kampaně, která měla upozornit na perlu, kterou se nejen Pardubice, ale celý náš kraj může pyšnit,“ uvedl hejtman.

akafuka ( 23. března 2016 20:20 )

Copak Mechováci,to je kapitola sama pro sebe.Onehdy jsem se dozvěděl jak to bylo s tím názvem MECHOV. Ponechám to však na jindy,nyní k té rivalitě. Když jsem byl jako kluk, a to je již hóóódně dávno,jezdívaly o sobotách kropící vozy z Pardubic do Hradce a naopak. Vždy mívaly na boku transparent" Hradečtí otroci Pardubickým" a "Pardubičtí perníkéři Hradeckým". I když třeba tenkrát při fotbale o postup do první ligy jsme to hradečákům vyfoukli v té době létaly kameny přes vstupní bránu borců na Rudé Hvězdě a šlo o zdraví,né li o život. No,myslel jsem že od té doby mnoho vody uteklo a nezdálo se mi nijak zásadní nějaké rozbroje,mnoho pardubáků pracovalo v Hradci a naopak,vlaky byly plné ráno i odpůldne po šichtě,tedy se zdálo že se tato města smířila. Jak nyní vidím,není tomu tak,i když na mnoha vystoupeních městských zastupitelů slýchám opak,tedy že se obě města těší dobré vzájemné spolupráci. Divím se tedy opět,že taková malichernost,prkotina, může dělat mezi rozumným lidem nějaké rozbroje. Je to úsměvné a jistě i nadsazené.Leč, kdo ví???

Zobrazit celou diskusi