Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Velmoci se dohodly na řešení ukrajinské krize: Ať všichni složí zbraně!

Autor: štš - 
17. dubna 2014
21:44

Že by na východě Ukrajiny konečně přestaly chrastit zbraně? Účastníci ženevské schůzky v čele s  ministry zahraničí Ruska, USA a Ukrajiny se dohodli, že krize se dá řešit pouze mírovou cestou.

Všechny nelegálně ozbrojené skupiny na Ukrajině složí zbraně, budovy obsazené ozbrojenci se vrátí původním vlastníkům a ukončí se okupace nejrůznějších prostranství. To je závěr švýcarské schůze, na níž se řešila nejbližší budoucnost Ukrajiny.

„Výzva k odevzdání zbraní a ukončení okupačních akcí se týká obou stran konfliktu, tedy proruských separatistů i pravicových radikálů podporujících vládu v Kyjevě. Zbraněmi mohou disponovat jen vojáci a policisté,“ prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Jeho americký protějšek John Kerry si výsledek jednání pochvaloval. „Ale slova na papírech se musí stát skutečností. V případě nedodržení ruských závazků nebudou mít Spojené státy jinou možnost než na Moskvu uvalit další sankce,“ prohlásil.

_banderas ( 19. dubna 2014 20:58 )

Na co potřebuje zbraně, když se mají odložit? Na co zbraně, když tam chtějí v Doněcku svůj stát? Ona Timošenko, má touho vystřílet všechny Rusy, sama to řekla, je mi hrozně, když vím, kdo vládne a oslovuje velmoc(ubohé rozvračeče, destabilizátory a bombardéry a teroristy po celé Zemi, na to jsi pujčují od Číny? kdyby neměli pujčku, dávno by byla válka, nemají jinou možnost. Sami si oddělali věže 2001, aby měli volný tahy na cizí země ve jménu "terorismus", aby američtí občané neprotestovali, po prožité hrůze, to vláda USA udělala vlastnímu národu, aby mohla napadat cizí země, rozvracet, vytvářet chaos, ničit. Okupují státy po celé zeměkouli a Ukrajina je další oběť, klíč k Rusku. Kostky jsou vrženy, nyní bude záležet na pár proměnných, jak se zachovají.

_banderas ( 19. dubna 2014 20:36 )

czrus, ruská armáda, nepůjde, aspoň zatím, na to čeká upír krvelačný z USA a Putin to ví, nedá mu příležitost, dokud nemusí.

_banderas ( 19. dubna 2014 20:07 )

marias, perník tu nežije, píše ze zahraničí, zaspal dobu, bere nás jako chudáky, vysmívá se nám, ponižuje a nic nechápe, je úplně mimo dění současné doby. Je to chudák, co zaspal čas a žije ve filmu USA.

_banderas ( 19. dubna 2014 20:00 )

marias: Tymošenková nenávidí Rusy, nejraději, by je všechny zabila, ptám se jak chtějí dodržet práva Rusů, žijících na pomyslném území Ukrajiny, která je všech lidí, ne jen Jaceňuka, Timošenkové, Turčyněva a dal....třeba USA (už vůbec ne!). Každý národ má právo na sebeurčení, nás opustili Slováci a mají samostatný stát. Ukrajina je 2. největší stát v Evropě, naše republika by tam vešla stokrát, Proč by nemohla být Doněcká republika a další?? Jde o lidi, co tam žijí! Ne o USA ani Timošenkovou(blázna), ani Jaceňuka-samozvance(agent USA)a další v postech bez voleb.

_banderas ( 19. dubna 2014 19:44 )

Dohoda, je plán domeček z karet. USA ani Ukrajina nebudou schopni dodržet tento chabý plán. Všichni odzbrojit. Západní Ukrajině a USA se to líbit nebude, jedině, jednosměrně, aby se odzbrojila vých. Ukr. a oni mohly vykonávat bezzákonnost jako v Kyjevě.

Zobrazit celou diskusi