Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Písecku zemřel nezletilý cyklista: Zřejmě nedal přednost řidičce

Nezletilý cyklista zemřel po srážce s osobním vozem. Mladík nedal řidičce přednost
Nezletilý cyklista zemřel po srážce s osobním vozem. Mladík nedal řidičce přednost  (Autor: HZS Jihočeského kraje)
Aktualizováno -
21. června 2019
07:56
Autor: ČTK - 
20. června 2019
08:51

Ve čtvrtek ráno zemřel na Písecku nezletilý cyklista po střetu s osobním autem. Mladíka srazila řidička jedoucí po hlavní, když jí podle všeho nedal přednost v jízdě. K tragédii došlo v obci Zbelítov.

Po srážce s osobním autem zemřel ve čtvrtek ve Zbelítově na Písecku mladý cyklista. Nehoda se stala po 7:30, silnice II/121 ve směru od Milevska je uzavřená. Na místě zasahovali záchranáři.

„Cyklista pravděpodobně nedal přednost v jízdě řidičce, vjel do křižovatky a ona již nestihla zareagovat. Cyklista byl mladší 18 let," řekl mluvčí. Policie na místě nehodu vyšetřuje.

petr366 ( 21. června 2019 15:21 )

Když se dívám na tu křižovatku, tak se tam měli vejít oba. Dle poškození vozidla soudím že, jeli souběžně a ona ho vzala ze zadu. Měla dávat pozor a chlapec by žil. Ovšem je po smrti a nemůže svědčit. To se hodí.

bobou ( 21. června 2019 09:08 )

Je to velice smutné, takové tragédie by se neměly stávat. Ale bohužel, stávají se. Chlapec je po smrti, nevinná řidička a jeho rodina do smrti nešťastní.
Co se týče níže psaných příspěvků ohledně používání mobilů při jízdě. Je to u nás strašný zlozvyk, který nechala policií beztrestně rozbujet do neúnosné míry. Kdyby se hned v počátcích tvrdě trestal, nevznikl by a bylo by dnes ušetřeno mnoho lidských i zvířecích životů.
Ale jak z této šlamastiky dnes? Při chycení řidiče používající mobilní telefon při řízení, bez milosti na místě sebrat jak telefon, tak řidičský průkaz. Auto nechat odtáhnout na odstavné parkoviště, pokuta ve výši min. 50 000 Kč. A věřte, že by byl tento strašný nešvar velice brzy vyléčen.

flora ( 21. června 2019 08:46 )

Taky jsme si neuměla dost dobře představit jak ho řidička smetla, když jí dával přednost.
Už je to ale opravené. Po dnešku ji zřejmě přednost nedal. A to se mi zdá hodně pravděpodobné.

zuli da ( 20. června 2019 18:40 )

Jak tohle jenom může někdo proboha napsat! Ani nevíte jak se teď musejí jeho rodiče cítit, jak by jste se cítili vy ? kdyby se to stalo vašim dětem. A jak víte, že v daným místě mají cyklostezku, třeba jí tam vůbec nemají a nebyla jiná možnost než jed po silnici. Tohle fakt mohlo napsat jen nějaký hovado, který na kolo nikdy nesedlo a vozí si *** v autě.

PPP150W ( 20. června 2019 18:30 )

Jedině mě napadá, že kluk stál na kraji, nebo na hranici křižovatky a ta řidička ho sejmula. Kdyby jí tam najel, asi by to vyšetřovatel poznal. P.S oxygen vy jste ukázkový blb.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání