Opravy poškozené mostní konstrukce na kraji Dobřan u nádraží v ulici 1. máje skončily ve středu večer, první vlak tudy projel ve 21.30 hodin.

Mostní konstrukce byla po nárazu bagru směrově i výškově posunutá. Dělníci museli dát na most nová ložiska a částečně ho znovu vybetonovat. Škoda dosáhla půl milionu korun.

Vlaky na vytížené trati Plzeň - Klatovy po mostě projíždí zatím jen desetikilometrovou rychlostí. Sníženou rychlostí budou vlaky jezdit do příští středy. Běžná rychlost v úseku je 60 až 90 kilometrů za hodinu.

Nepozorného bagristu, který do mostní konstrukce narazil, policie dopadla díky kamerovému záznamu. „Bagrista byl vyslechnut a doznal se. Spáchal přečin obecného ohrožení z nedbalosti, za které mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo zákaz činnosti,“ řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

VIDEO: Stovky cestujících ohrozil řidič dodávky, který vjel na přejezd, když svítila červená světla. Mezinárodní rychlík naštěstí projel po jiné koleji.

Video
Video se připravuje ...

Stovky cestujících ohrozil řidič dodávky, který vjel na přejezd, když svítily červené světla. Mezinárodní rychlík naštěstí projel po jiné koleji. Kamerový záznam Policie ČR

Trať je provozuschopná od středečního večera, první vlak tudy projel ve 21.30 hodin.  Sníženou rychlostí budou vlaky jezdit do příští středy. Běžná rychlost v úseku je 60 až 90 kilometrů za hodinu.