Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tomášovi (†16) příbuzní a spolužáci plakali na pohřbu: Obviněná Judita (16) zůstává za mřížemi

Autor: ital - 
25. května 2019
05:01

Minulý týden 16. května došlo k brutální vraždě v panelákovém bytě v Žilině. O život zde přišel gymnazista Tomáš (†16), kterého podle všeho ubodala jeho kamarádka a spolužačka Judita (16). Dívka původně tvrdila, že vraždu spáchal neznámý muž, který do jejího bytu vtrhl, aby ji znásilnil, a Tomáš ji prý bránil vlastním tělem. Nakonec se k vraždě přiznala a soud ji poslal do vazby. Pro Tomáše rodina mezitím přichystala poslední rozloučení. 

Ve čtvrtek poslal slovenský soud do vazby gymnazistku Juditu (16), která měla brutálním způsobem zavraždit svého spolužáka Tomáše (†16). Dívka zprvu tvrdila, že čin spáchal neznámý muž, který se dostal k ní do bytu pod záminkou odečtu elektřiny. Později se k vraždě sama přiznala.

Ve čtvrtek odpoledne proběhlo poslední rozloučení s Tomášem, na které kromě příbuzných přišli také všichni mladíkovi spolužáci. Všichni pro něho velice truchlí.

Lidé začali přicházet na hřbitov již hodinu před obřadem. Ponurou atmosféru umocňoval déšť. „Tomášek asi s námi pláče, když takto prší. Proč tu není mezi námi?“ plakala jedna z jeho kamarádek na rameni své spolužačky. „Ano, je strašné, ale možná to byl jeho osud,“ utěšovala ji dívka.

V těžkých chvílích ke všem přítomným promluvil kněz Peter Becík. „Z lidského hlediska je těžké přijmout smrt svého blízkého. I Panna Marie jako matka trpěla a držela svého mrtvého syna v náručí. Modlíme se za duši našeho bratra Tomáše, aby ho Bůh přijal k sobě,“ prohlásil farář. Při spouštění rakve do země se nikdo neubránil slzám. „Spi sladce, Tomášku, a dávej na nás seshora pozor,“ říkala tichounce plačící spolužačka.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání