Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb Moniky (†37) po tragické nehodě: Děti věří, že je maminka v nemocnici

Autor: DH - 
22. května 2019
15:07

Rodina a nejbližší přátelé se naposledy loučili s Monikou P. (†37), která zahynula v sobotu během tragické dopravní nehody. Na pohřeb oproti původním plánům děti zemřelé ženy nedorazily. Malá Emma (4) a Karol (6) si stále myslí, že je maminka v nemocnici. Ta se ale za nimi bohužel už nikdy nevrátí.

Smuteční obřad se konal ve slovenské obci Nižná Hutka a s matkou dvou dětí se přišly rozloučit stovky truchlících. V první řadě seděla matka s otcem Moniky (†38), vedle nich její bratr a manžel.

„Moničko, Moničko, dcero moje jediná, kam mi to odcházíš,“ plakala nad rakví Moničina maminka. Sotva stála na nohou. Museli ji podpírat manžel a zeť.

Během obřadu si vzal slovo zdejší farář a snažil se alespoň maličko utěšit truchlící rodinu. „Smrt si nevybírá místo, dnes mnozí umírají na cestách – přesně tak jako naše sestra Monika. Neptejte se, proč tam šla. Smrt se nedá objednat, ale ani oddálit,“ řekl kněz. Ten závěrem vyzval truchlící, aby neposuzovali chování zemřelé.

Na pohřbu, oproti původnímu plánu rodiny, chyběly obě dvě děti Moniky. Malá Emma (4) a Karol (6) si tak stále myslí, že je maminka naživu. „Chudinky maličké věří, že je jejich maminka v nemocnici nebo zraněná,“ sdělila zdrceně při pohřbu jedna z příbuzných Moniky redaktorům serveru Pluska.sk.

Monika přišla o život v sobotu. Po banální hádce s manželem o to, zda s nimi na rodinnou dovolenou můžou jet jeho kamarádi, odešla z domu a usedla za volant vozu Škoda Octavia druhé generace a vyrazila z vesnice Kendice u Prešova směrem do Košic. Bohužel, pravděpodobně ve vysoké rychlosti nezvládla řízení na poměrně přehledném úseku a s autem skončila v lese. Těžkým zraněním hlavy podlehla. Nechala tu manžela a dvě děti.

ja-stana ( 22. května 2019 20:39 )

Přemýšlej ty dečko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání