Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čeští turisté zamířili na místo vraždy dvou Skandinávek! „Jsme chlapi, nemáme strach,“ říkají

Autor: chal - 
21. prosince 2018
05:35

Zpráva o brutální vraždě dvou turistek v Maroku otřásla evropskými médii. Maroko bylo totiž dosud považováno za bezpečnou zemi, kde je hrozba útoků na turisty minimální. Po tragické události, kterou mají zřejmě na svědomí radikálové napojení na takzvaný Islámský stát, se ale může vnímání bezpečnostní situace v této zemi změnit.

Dvojici skandinávských turistek s uřezanými hlavami našel v pondělí francouzský pár, který se chystal na výstup na horu Túbkál. „Chci ten pohled zapomenout,“ sdělila Francouzka norskému listu VG. Podle ní ve vesnici Imlíl, poblíž které k vraždám došlo, v pondělí nebyli jiní evropští turisté.

Norští novináři ale zjistili, že ve středu už byla situace jiná. V Imlílu se měla nacházet skupina turistů, ve které byli i dva Češi, Jan a Milan. List VG Čechy dokázal zkontaktovat, prý jimi ale tragická událost nijak neotřásla a od plánu zdolat horu Túbkál nehodlají upustit. „Ano, půjdeme tam, nebojíme se. Jsme velcí, silní chlapi a nemáme strach," citoval Jana VG.

„Ověřujeme situaci na místě samém a bližší vyjádření ohledně situace v Maroku budeme pro vás mít v pátek,“  řekl Blesk.cz mluvčí českého ministerstva zahraničních věcí Michal Bucháček.

Dánské ministerstvo zahraničí vydalo varování před cestami do Maroka s tím, že je nebezpečí terorismu a kriminality. Už v minulosti úřad nedoporučoval chodit do marockých hor jednotlivě, ale využívat místních průvodců a chodit ve větších skupinách.

levandulova ( 21. prosince 2018 20:45 )

Jiste, tady se vam nic takoveho stat nemuze, ze. Neumite cist, ze Maroko bylo dodnes povazovano za bezpecne? Zasrany IS je rozlezly vsude.

mart123 ( 21. prosince 2018 15:01 )

Celý článek je poskládán ze střípků a vytržen z kontextu. Já od místa činu v inkriminovaný den byla 200m a s franc. párem jež těla dívek našli jsme s přítelem mluvili jako první. Stejně jako oni, mířili jsme na vrchol J. Toubkal. V pohoří se v onen den nacházelo min. 15 evropských turistů. První policisté a vyšetřovatelé dorazili na místo činu hodinu po ohlášení.

lubosbeyr ( 21. prosince 2018 12:56 )

Stejně blbý jak ty holky.

pavel11 ( 21. prosince 2018 09:15 )

velci silní o to jeblejší opravdu výkvět tuposti.Pojištovny by vás měli pojistit na blbost.

santusof ( 21. prosince 2018 06:14 )

třeba chtějí chroptět stajně, jako ta dánka https://www.bitchute.com/video/dj2jcdtJsJvi/?fbclid=IwAR2Jqt-3h9wgEKU9lol4EIZ3bwgs7s3C4SE1rYpeoemo1E 41-QJj3iqgCTM

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání