Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvojnásobná vražda na Písecku: Matku s dcerou zde zabil partner jedné z nich

V tomto domě v Boru u Protivína mělo dojít k dvojnásobné vraždě.
V tomto domě v Boru u Protivína mělo dojít k dvojnásobné vraždě.  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: hra - 
1. listopadu 2018
18:50

Dvojnásobnou vraždu vyšetřují od čtvrtečního rána kriminalisté na Písecku. V malé osadě u Protivína zabil starší muž přítelkyni a její matku. Pak zřejmě skočil pod vlak.

Obrovská tragédie se odehrála ve čtvrtek časně ráno ve statku s několika bytovými jednotkami. Policisté k případu ale nechtěli nic sdělit. „Můžeme potvrdit, že vyšetřujeme zvlášť závažný trestný čin, jehož obětí se staly dvě ženy. Kriminalisté zajišťují stopy, ohledávají místo činu a provádí veškeré úkony spojené s vyšetřováním takové události,“ řekl pouze policejní mluvčí Milan Bajcura.

Podle sousedů měl dceru zabít její o 20 let starší přítel a usmrtil i její matku. „Měla krvavé rány na hrudi, snažil jsem se jí pomoci. Její máma ležela venku,“ popsal jejich soused. Za vším by mohla být žárlivosti.

„Dáša byla na rozdíl od některých svých bratrů velmi slušná a pracovitá. Byl jsem u nich v úterý večer. Zrovna s Václavem štukovali, předělávali kuchyň. Byli v pohodě. Nic nenasvědčovalo, že by mezi nimi spory. Musel to být momentální zkrat. Nemohu to stále pochopit,“ řekl blízký kamarád zabité ženy.

Podle obyvatel Protivína policisté útočníka včera od časného rána hledali v širokém okolí. Ten však zřejmě neunesl tíhu toho, co provedl, a skočil o pár kilometrů dál pod vlak. Spojitost mrtvého muž na kolejích s případem odmítli policisté komentovat. "Můžeme jen uklidnit veřejnost, že nikomu dalšímu nebezpečí nehrozí," řekl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Podle zjištění Blesku v domě, kde k tragédii došlo, žili i lidé, kteří měli pletky se zákonem v souvislosti s drogami, krádežemi a dokonce s vraždou stopařky.

Smrt stopařky

K zavražděným ženám měl blízko Pavel Z. (40), který v roce 2002 zabil stopařku Janu Š. (†16) ze Strakonic. Hrůzná vražda tenkrát pobouřila celý region. Rodiče studentku, která si stopla auto v Písku cestou ze školy, zoufale hledali. Vyvěsili její letáky na mnoha místech, pátral po ní i vrtulník. Její tělo bylo objeveno až po několika týdnech. Vrah se nikdy nepřiznal a v roce 2003 ho soudce Jiří Bernát poslal nekompromisně na 20 let do vězení. Trest tenkrát neminul ani jeho matku, za falešné alibi, které synovi poskytla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání