Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nešťastný odpal zamířil do publika: Žena přišla po zásahu golfovým míčkem o oko!

Autor: chal - 
5. října 2018
12:29

Jedna z divaček golfového turnaje Ryder Cup přišla o oko. Corine Remande do něj v pátek dostala zásah míčkem. Bulva náraz bohužel nevydržela. Corine zbylo jen jedno oko. Proto zvažuje právní kroky proti organizátorům turnaje.

Tak to nebyla právě trefa do černého. Corine Remande (49) si v publiku užívala golfový turnaj Ryder Cup, během kterého proti sobě v Paříži bojovaly týmy Evropy a USA, když ji potkala nečekaná tragédie. Americký golfista Brooks Koepka (28) se rozmáchl, udeřil do míčku, ten letěl, letěl… a trefil Corine do oka tak nešťastně, že o něj přišla. Oční bulva po nárazu míčku jednoduše řečeno explodovala.

„Doktor ihned manželovi řekl, že v mém oku proběhla obrovská exploze a že na něj už neuvidím,“ vyjádřila se později Corine pro média. „Nevím, jak dokážu žít s jedním okem. Miluji chůzi, sporty, ráda chodím do posilovny a hraju golf.“  

 

Lékaři Corine na místě okamžitě poskytli první pomoc, než pro ni přijela sanitka a vzala ji do nemocnice.  Ke zraněné přispěchal i Brooks Koepka. Corine řekla, že se před ním snažila zranění zlehčovat, aby ho nevyvedla z míry a mohl se dál soustředit na hru.

Koepka jako kompenzaci za zranění fanynce věnoval podepsanou rukavici. Když si pak s odstupem uvědomil, co se vlastně stalo, cítil se podle svých slov hrozně. Rentgen v nemocnici později ukázal, že Corine navíc utrpěla zlomeninu očnice.

 

Organizátoři turnaje událost vyšetřují. „Je smutné, že kvůli zásahu míčkem může mít někdo následky na celý život,“ řekl mluvčí Ryder Cupu. „Míček občas diváka trefí, ale tohle je výjimečné. S onou divačkou soucítíme a uděláme cokoliv, abychom ji podpořili,“ dodal.

Zraněná fanynka teď zvažuje právní kroky proti organizátorům Ryder Cupu, protože podle ní dostatečně nevarovali publikum, co se může stát. „Stát na golfovém hřišti a koukat na hráče je moc krásné. Snad budou diváci příště ve větším bezpečí,“ shrnula Corine, nicméně tím kauza pravděpodobně nekončí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání