Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ze Slovácka do celého světa: Partneři vyráběli Fénixovy slzy, nový hit narkomanů

Autor: mat - 
27. září 2018
12:13

O výnosný kšeft přišli v minulých dnech po zásahu kriminalistů muž (44) a jeho partnerka (35) z jihovýchodní Moravy. Z usušeného konopí vyráběli pro „fajnšmekry“ obzvlášť silný extrakt zvaný Fénixovy slzy, který pak rozesílali zájemcům do celého světa.

Kriminalisté mapovali počínání dvojice více než půl roku. „Muž si v obci na Uherskohradišťsku pořídil dům, který chtěl se svojí přítelkyní opravit. Jenže neměli moc peněz, proto vymysleli, jak k nim rychle přijít,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Dvojice vsadila na hit poslední doby s názvem Fénixovy slzy s vysokým obsahem THC (psychoaktivní látka, která se nachází v konopí). Velmi silný extrakt z marihuany bývá prezentován jako léčivo, ale kriminalisté tvrdí, že při vyšších dávkách může způsobit i smrt.

Ze Slovácka droga mířila k odběratelům v Česku i zahraničí. Ty dvojice sháněla přes internet. „Zásilky se sušinou a extraktem měli velmi sofistikovaně zabalené. Připravený materiál balili do ampulek, které opatřili několika vakuovými obaly proti případnému odhalení,“ dodala policistka.

Až do Austrálie

Partneři pak obálky, na kterých byla uvedena jako odesílatel zlínská firma, odesílali z různých poštovních úřadů v regionu. Zásilky s drogou zamířily mimo jiné do Austrálie, Turecka, Anglie, Finska či Koreje. Muž se ženou si takto přišli, jak přiznali po zadržení, na několik desítek tisíc korun.

Při domovní prohlídce jim kriminalisté zabavili devět stříkaček s připraveným extraktem, potřebný materiál k odesílání zásilek, štítky s nadepsanou adresou odesílatele, několik krabic se sušenou marihuanou, vakuovací zařízení a další „nádobíčko“.

Oba se k autorství výnosného kšeftu přiznali. Teď mají perspektivu až pětiletého pobytu za mřížemi.

VIDEO: Policejní zásah proti výrobcům pervitinu

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání