Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečekaný krok u soudu s pašeračkou Terezou: Soudce tuší náhlou změnu?!

Autor: INT, shp - 
31. července 2018
16:25

Soud s českou pašeračkou Terezou H. (22), která byla na pákistánském letišti zadržena s devíti kilogramy heroinu, je, zdá se, prokletý. Již poněkolikáté byl odročen. Tentokrát proto, že se nedostavil vyšetřovatel celní správy, který má celý případ na starost. Soudce tentokrát nečekaně odročil jednání pouze o dva dny.

Soudní stání s Češkou bylo v pákistánském Láhauru opět odročeno,“ řekla Blesk.cz mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. „Důvodem je, že se nedostavil vyšetřovatel celní správy,“ dodala.

Tereza však k soudu zase zamíří, a to velmi brzy. Další stání bylo totiž odročeno již na tento čtvrtek 2. srpna. U soudu by měli svědčit všichni celníci, kteří v případu české pašeračky figurují. Na programu jsou jejich výslechy.

Tereza byla zadržena s devíti kilogramy heroinu na pákistánském letišti letos v lednu. Tvrdila, že nevěděla o tom, že tvrdé drogy má v zavazadle ukryté. Za pašování tvrdých drog se v zemi udílejí vysoké tresty včetně smrti. Ten se však zpravidla neudílí cizincům.

pupak_1 ( 31. července 2018 22:23 )

 Jestli vyjednají s Pákistánem vydávání vězňů, kvůli téhle špinavé díře, dopadne to špatně, stejně, jako uzavřená dohoda s Thajskem, kvůli těm dvoum pašerákům. Měli si dle dohody odsedět ještě několik desítek let z trestu, uděleného v Thajsku, ale navzdory dohodě dostali amnestii. Hanikowicz byl nemocný, tam se to dá ještě pochopit, ale ten druhý vylezl z basy o 27 let dřív, tím ČR porušila dohodu a když občan ČR teď třeba v TH na skůtru někoho nešťasnou náhodou přejede, tak si tam odsedí plnou palbu, nasraní Thajci už ho nevydají. Takže, jestli tuhle špínu pustí na odpykání zbytku trestu do ČR, pak další Češi odsouzení v Pákistánu budou mít nejspíš po pičovi. Ale nezbývá, než doufat, že žádní nebudou a pokud ano, pak se bude jednat o podobné moravské ***, pašující drogy.

orcaaa ( 31. července 2018 19:53 )

Pokud "holka" práskala budiž ji země lehká ....

y1xcvbnm ( 31. července 2018 18:36 )

když tam bude takhle docházet 8 let, tak pak může kandidovat rovnou do senátu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání