Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Případ pašeračky Terezy: Soud vydal zatykač na celníky, kteří Češku zadrželi

Autor: msj - 
11. července 2018
15:07

Česká pašeračka Tereza H. u soudu pláče, že už nemůže dál čekat. Její případ se už mnoho týdnů nepohl z místa a ona si chodí k soudu pouze pro další a další odklad. Nic s tím zatím nezmohl ani soudce. Celníci, kteří mají před soudem svědčit, v úterý znovu nepřišli. Tereza ale nyní věří, že k dalšímu stání je přivedou za každou cenu. I kdyby to mělo být v poutech. Pákistánský soudce se totiž rozhodl vydat druhý zatykač.

V úterý se konalo další slyšení s pašeračkou Terezou H. Celníci, kteří se už několikrát k soudu nedostavili, měli vypovídat jako svědci.  Po jejich předvolání byl ale soudce informován, že znovu nejsou přítomni. 

Podle serveru dailypakistan.com byl soudce jejich nepřítomností viditelně rozladěný. Nařídil proto, aby byli celníci zatčeni a dopraveni k dalšímu jednání, které vzápětí přesunul na 16. července.

Tereza H. byla zatčena 10. ledna poté, co ji na letišti v Láhaur zadrželi s 9 kilogramy heroinu. Cílem její cesty mělo být údajně Irsko. Od března tohoto roku se česká vláda snažila s Pákistánem uzavřít dohodu o předávání vězňů. Zatím neuspěla.

Stanley1000 ( 12. července 2018 08:25 )

Nikdo se nestane závislý na Heroinu náhodou, či nechtě. To by musel být úplný debil. Heroin se dá buďto kouřit, ale smrdí to jako spálené paznehty, takže je z toho na blití a druhý způsob je intravenózní injekce. A nastavit ruku a nechat si píchnout šleha do žíly jehlou, na které může být usazena Hepatitis C, či HIV, nebo z toho mohu dostat sepsi, tak to už chce pořádné odhodlání, že to chci. Tak tady furt nemelte o dětech, co do toho spadly. Spadnout se dá tak do závislosti na tabáku, alkoholu, kokainu, extázi, cracku, ale Heroinu ne, tam už je to o přesvědčení začít s tím. A s tímto může experimentovat jedině debil.

ProtiZeman ( 11. července 2018 22:06 )

A hele, pan novinář

defakto ( 11. července 2018 21:36 )

... idiote , když se ti to nelíbí , tak to nečti !

ProtiZeman ( 11. července 2018 19:47 )

Nojo, fakt to v překladači funguje, ale jen do AJ, česky to píše hlouposti.

ProtiZeman ( 11. července 2018 19:41 )

To ji zas budeme mít na talíři každý den? A blábolu jakbysmet! Ach jo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání