Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obrovský průšvih policie: Na místě, kde zemřel Petr (†41), nakreslili smajlíka

Takhle slovenští policisté nakreslili polohu cyklisty, který po fatálním pádu zemřel.
Takhle slovenští policisté nakreslili polohu cyklisty, který po fatálním pádu zemřel.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
5. června 2018
16:11

Tohle si tedy opravdu mohli odpustit. Po nehodě cyklisty (†41) nakreslili policisté polohu jeho těla, ve které ho našli. Na tom by nebylo nic špatného ani nezvyklého, jenže slovenští strážci zákona namalovali v části hlavy i oči s usměvavými rty, zkrátka jako smajlíka. Veřejnost to považuje za obrovskou bezcitnost. Dotyčný cyklista po pádu zemřel.

Zakrváceného cyklistu našel na silnici v obci Lovčica-Trubín náhodný kolemjdoucí. Hned vyběhl z auta, snažil se mu pomoci a zavolal záchranku. „Pár sekund předtím profrčelo okolo bílé auto, které nezastavilo,“ řekl o svém zážitku na sociální síti. Kritizoval též komunikaci operátorky na čísle tísňového volání, nevynechal ani muže zákona.

Policajti z toho asi velkou tragédii nedělali, a dokonce jsou i dobří malíři,“ poukázal na fotografii z místa nehody, na které je vidět nakreslená postava s usměvavou tváří. „Mám pocit, že někteří lidé mají laxní přístup, a nevím, zda se dozvíme pravdu, co a jak se stalo,“ dodal podle webu Pluska.sk s tím, že cyklista dostal krvácení do mozku a v nemocnici zemřel.

Lidé na jeho příspěvek reagovali komentáři o zkaženosti světa, bezohlednosti a nevšímavosti. Drsná slova adresovali i policistovi. „Z**d, který tam nakreslil smajlíka, je tupec a okamžitě by ho měli vysvléct z uniformy,“ myslí si jeden z diskutujících. „Ten policajt je fakt trapný cynik,“ přidal se další. Dnes již zemřelý cyklista Peter si rozbil hlavu minulou středu krátce po 16. hodině.

Podle svědka, který ho našel, ležel na zádech a byl při vědomí. Jevil známky krvácivého zranění na tváři,“ informovala banskobystrická policejní mluvčí Mária Faltániová. Svědek přivolal rychlou zdravotní pomoc i policii. „Po jejím příjezdu cyklista komunikoval a byl ochotný podstoupit dechovou zkoušku,“ podotkla s tím, že mu naměřili 4,17 promile alkoholu. „Byl převezen do nemocnice v Žáru nad Hronem, kde druhý den zemřel,“ dodala.

Policisté začali trestní stíhání pro usmrcení a nařídili soudní pitvu. Vyjádřili se i k nešťastné kresbě. „Není to žádný smajlík, ale náčrt z místa dopravní nehody. Z něho musí být zřejmé, v jaké poloze se osoba nacházela. Zda ležela na zádech, či tváří na zemi. Nešlo o žádnou zábavu nebo znevážení člověka,“ říká mluvčí. „Nikdo si z nikoho nedělal žerty,“ dodala.

VIDEO: Vlak u Nymburka srazil cyklistu: Nehoda zastavila provoz na trati

urim ( 5. června 2018 19:15 )

Už jsem nějakou tu nehodu viděla ,ale nikdy jsem si nevšimla,že by se z obrysu těla na mě šklebil smajlík. Je to spíš jen blbá výmluva policejní mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání