Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická nehoda u Horoměřic stále nemá viníka: Oběti odškodnili stovkami tisíc

Autor: dce - 
4. června 2018
12:51

Tři mrtvé a pětačtyřicet zraněných si vyžádala nehoda u Horoměřic letos v lednu. Ani po několika měsících policie nezná příčinu havárie, čeká se totiž na vypracování znaleckých posudků.

Řidič autobusu, jeden cestující a řidička osobního auta - to je výčet obětí, které nepřežily tragickou nehodu, která se stala u Horoměřic v pátek 12. ledna. Patnáct lidí se zranilo těžce, dalších třicet lehce. Existuje hned několik teorií, jak k nehodě došlo, policie ale ještě neví, co bylo skutečně příčinou.

„Vyšetřování dopravní nehody ještě není ukončeno,“ sdělila serveru Lidovky.cz policejní mluvčí Jana Dětská. Stále se čeká na znalecké posudky, které by do případu měly vnést více světla.

Už podle prvotních svědeckých výpovědí je známo, že řidič před nehodou troubil - rovinka, kde ke srážce došlo podle místních navíc svádí k předjíždění a rychlé jízdě.

Dopravní společnost Arriva, které havarovaný autobus patří, už oběti nehody odškodnila. „Přesné částky nezveřejňujeme, ale mohu říct, že se jednalo o statisíce korun,“ řekl mluvčí dopravce Roman Herden.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání