Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janoušek do vězení nemusí! Soud mu nástup odložil o dva roky

Autor: ČTK ljš - 
15. května 2018
11:16

Minimálně na dva roky má vystaráno! Brněnský soud rozhodl, že lobbista Roman Janoušek si může kvůli svému zdravotnímu stavu odložit nástup do vězení o dva roky. Další soud navíc bude rozhodovat o tom, zda mu trest nezruší úplně. O posunu v kauze informovala Česká televize. 

Janoušek už měl za mřížemi sedět pět a půl měsíce, do vězení ale v listopadu nenastoupil. Kvůli údajným zdravotním potížím totiž požádal o prominutí zbytku trestu a odložení nástupu do vydání rozhodnutí. Brněnský soud mu nakonec nástup odložil o dva roky. 

O samotném prominutí trestu se však nerozhoduje na jihu Moravu, ale v Praze, kde k nehodě, při níž Janoušek pod vlivem srazil vietnamskou řidičku, došlo. Ze 4,5letého trestu si lobbista neodseděl ani rok a půl a ze zdravotních důvodů byl propuštěn na svobodu.

Podle znalců není odsouzený schopen výkonu trestu, soud si ale vyžádal doplnění posudků, na které se nyní čeká. 

sores ( 15. května 2018 13:15 )

blamal: Konat by měl český národ a ne justice. Ta naopak z toho má!!!! Pokud češi bojácný budou mlčet a nekonat tak se nemůže nic změnit, to má přeci logiku nemyslíte?!

kradu ( 15. května 2018 12:35 )

tak to bylo jasný už předem co je to za žumpu ty soudy

blamal ( 15. května 2018 12:20 )

No to je už opravdu ale vrchol. Trestný čin v přímém přenosu, stejně jako u Ratha, a naše justice nekoná? Furt se bude slovíčkařit, právo bude nevymahatelné a hajz.lové se budou smát slušným lidem do očí?

Emma33 ( 15. května 2018 11:59 )

Ceska vlado - delej neco. Kolik to asi pana Janouska stalo penez , takto zmanipulovat soud a co ten lekar, ktery potvrdil zpravu. Je to k pob* liti. A celej Pan Janousek je simulant a podplacec🤮🤮🤮🤮🤮

sores ( 15. května 2018 11:44 )

No hlavně že to češi ví a zanadávají si na českou nespravedlnost úplatnou a tím to skončí. Proč mlčíííí??????? takže s tím souhlasí!!!!!! Vždy se dá něco dělat ale to by češi neměli být připo.s.r.aná rasa,že. Přesně tak to řekl zpěvák Landa a má 100% pravdu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání