Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zvrat v případu vraždy dvojčat (†17) v Počátcích: Bratrovrah Pavel unikne vězení!

Autor: lm - 
7. května 2018
08:56

Překvapivou dohru má případ brutální vraždy bratrů (oba †17) v Počátcích na Pelhřimovsku. Policie už ukončila vyšetřování a Pavel T. (26), který dvojčata ubodal, překvapivě do vězení nepůjde. Podle informací Deníku totiž znalci usoudili, že v době činu nebyl příčetný!

Hrůzná vražda otřásla obcí Počátky loni na konci října. Čtyři bratři, kteří tu žili s mámou, byli osudnou sobotní noc doma sami. Pavla údajně rozčílilo, že si jeho dva mladší bratři hráli na počítači a kvůli banálnímu sporu vzal nůž a začal do nich bodat jako smyslů zbavený. Libor a Petr neměli žádnou šanci přežít, jedné z obětí Pavel prý zasadil kolem stovky bodnořezných ran po celém těle. Z domu hrůzy se podařilo dostat jen sedmadvacetiletému Karlovi, který pobodaný utekl do nedaleké hasičárny a přivolal pomoc.

Policie už vyšetřování brutální vraždy uzavřela, Pavel ale do vězení nepůjde. Podle znalců totiž nebyl v době činu příčetný. „Mohu potvrdit, že obviněný trpěl v době činu duševní poruchou, kvůli níž není za své činy trestně odpovědný, a jeho trestní stíhání bylo minulý týden pro nepříčetnost zastaveno. Rozhodnutí je pravomocné,“ vysvětlila Jihlavskému deníku dozorující státní zástupkyně Krajského státního zastupitelství v Českých Budějovicích Libuše Pospíšilová.

Zatím není jasné, jakou duševní chorobou Pavel trpí, momentálně se ale nachází pod dohledem lékařů na uzavřeném oddělení jihlavské psychiatrické nemocnice, o jeho dalším osudu rozhodne až táborský soud. Mladý muž může zůstat na uzavřeném oddělení v psychiatrické nemocnici, či poputuje do některého z ústavů zabezpečovací detence. „Je pravděpodobné, že v této věci bude nařízeno veřejné zasedání ještě během tohoto měsíce,“ řekl listu táborský soudce Petr Černý.

Video  Bratrovražda v Počátcích! Mladík (26) ubodal dvojčata (†17).  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

 

 

 

pepisto ( 7. května 2018 09:39 )

Ti znalci byly u toho když vraždil nebo že je nepříčetný vyvěštílí s křišťálové koule?Jak může nějaký rádoby znalec říct v jakém stavu byl člověk před měsícem nebo několika dny.

urim ( 7. května 2018 09:28 )

To není vězeňská psychiatrie ? Tak to je potřeba ji zřídit a zavřít takového tvora na doživotí. A současně tam vybudovat oddělení pro vězně se zraněním a po operací hlavy,aby si pingl Janoušek mohl alespoň odválet zbytek trestu.

europa ( 7. května 2018 09:25 )

Tyhle "znalce" by měli zrušit. Vrah, v tomto případě dvojnásobný bratrovrah, patří za mříže, a to na doživotí. Na samotce, aby nemohl nikomu ublížit. Ovšem nejvhodnější by pro něj byl trest smrti, nač takovou zrůdu nelidskou živit.

Dagu69 ( 7. května 2018 09:24 )

S tou nepříčetností si už fakt z nás dělate PRDE L! Dřív by magora pověsili a byl by klid. Hanba vám doktoři!

Luiii ( 7. května 2018 09:08 )

 Opet komedie. Dozivoti a hotovo. Prej nepricetnej. Jooo haaaaa. Komedieee....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání