Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dohra po smrti mladé maminky Lucky (†30) na svahu: Takhle zareagoval lyžařský areál!

16. ledna 2018
13:58

Od smrti mladé maminky Lucie (†30) uplynul teprve týden, lyžařský areál, kde k tragédii došlo, ale už stihl zareagovat. Zkušená lyžařka uklouzla a nešťastně narazila do sloupu lanovky. Provozovatelé připravili opatření, která by měla zabránit další podobné zbytečné smrti. 

K tragédii došlo o prvním lednovém víkendu, který Lucia (†30) trávila spolu s rodinou v lyžařském středisku Bachledova dolina. Na svahu byla osudný den se svým manželem a dcerou Johankou (3,5), zdánlivě banální incident ji ale stál život. Lucce se na vleku odepnula lyže a když pro ni chtěla v lyžácích dojít, uklouzla a narazila do sloupu. Pomoci ji už nedokázali ani přivolaní letečtí záchranáři.

Osudný vlek slouží lyžařům k přesunu z parkoviště na hlavní sjezdovku, aby nemuseli chodit velkou dálku pěšky. Vlek tedy neobsluhuje žádnou sjezdovku. Ocelové sloupy lanovky jsou podle serveru Pluska.sk osazené vedle vleku vpravo ve směru nahoru a až do tragédie nebyly nijak chráněné. Všechny překážky umístěné na sjezdovkách máme ošetřeny podle potřebných norem. Samozřejmě, z lidského hlediska je nám velmi líto, co se stalo. Pozůstalým z rodiny vyjadřujeme soustrast, reagovala na otázku bezpečnosti M. Múdra z lyžařského střediska.

Areál se ale po tragédii rozhodl přijmout opatření, která by další zbytečné smrti měla zabránit. „Když se stala tato nešťastná událost, situaci jsme vyhodnotili a rozhodli jsme se všechny sloupy na přibližovacím vleku v Jezersku obalit,“ potvrdila serveru M. Múdra. Podle Plusky jsou teď na všech sloupech oranžové matrace.

Monikay ( 16. ledna 2018 14:50 )

Smutná smutná realita. Věci se řeší až když se stane smrťák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání