Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Táta Franta zakryl dcerce (3) oči, aby neviděla, jak jí umírá maminka Lucka (†30) po nehodě na lyžích

Autor: shp - 
9. ledna 2018
19:42

Stačil krátký okamžik a štěstí mladé rodiny se vypařilo jako pára nad hrncem. Lucia (†30) chtěla naučit svou dcerku Johanku (3) lyžovat. Na svahu v Bachledové dolině na ni ale čekala smrt. Mladá maminka po pádu na zledovatělém svahu narazila do sloupu vleku, který nebyl ničím chráněný. Hrozný pád a náraz viděl její manžel František, který ještě stihl dcerušce zakrýt oči, aby neviděla, jak její milovaná máma umírá.

Lucka jela na vleku s dcerkou Johankou, když se jí odepnula lyže. František jel před nimi, a když viděl, co se stalo, přišel pro Johanku. Lucie si odepnula i druhé vázání a začala se smýkat. Dostala se na kopeček a nabrala obrovskou rychlost a dolů ze svahu se začala nekontrolovatelně řítit.

Zastavil ji až náraz do sloupu vleku. Při nárazu utrpěla masivní vnitřní krvácení a už neměla šanci na záchranu. Podle slov ředitelky školy Ivety Rajčániové, kde Lucka učila třeťáky, se tak stalo před očima milujícího manžela Františka. Toho tragédie naprosto zdrtila.

On mi potom volal, co se stalo, vysvětloval, ale byl takový zmatený. Když sešla z vleku, podala mu dcerku Johanku, po nárazu viděl, že je zle, zakryl malé oči a podal ji kamarádce,“ popsala ředitelka školy Novému Času okamžiky hrůzy. Na ty František nikdy nezapomene.

František mi řekl, že to potom řekli Johance. Ptala se, kdy přijde maminka a on jí odvětil, že maminka se už nikdy nevrátí,“ se slzami v očích dodává Rajčániová. Jaké pocity panovaly v chatě, kam se rodina původně jela bavit s kamarády, si lze jenom těžko představit.

Všichni se co nejvíc starali o malé děvčátko, které během sekundy přišlo o maminku. „Ráno si šla vyčistit zoubky s jednou z kamarádek a ta jí řekla, že má nejdřív pod vodou namočit kartáček a poté dát pastu. Ona odpověděla, že ne, nejdřív pastu a potom pod vodu, tak mě to učila maminka,“ pokračuje s pláčem ředitelka.

Na Lucku budou ve škole vzpomínat jako na šikovnou a velmi schopnou učitelku. „My jsme se i spřátelili, ona byla velmi nadaná. Řídila se heslem: Nic není nemožné. Tak žila, pracovala i zemřela,“ uzavřela Rajčániová.

Monikay ( 10. ledna 2018 10:44 )

Pro lyži jí měl zajet manžel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání